BEP E1–WWSV E1

 Vandaag was de allereerste wedstrijd van de E1 in het nieuwe jaar. Helaas kon Jinte niet spelen, doordat zij ziek was. En dat was heel erg jammer, want de tegenstander van vandaag was WWSV die ook de in Beuk thuiswedstrijden speelt. Een “Purmerends” onderonsje is natuurlijk altijd super spannend.

In het begin was het even wennen om na een lange vakantie van vele weken weer een keer te spelen. Lieke had vele mooie kansen, maar ze wilden er telkens maar niet in. Jens lukte het wel en scoorde met zijn allereerste schot, een afstandsschot (1-0). Een counter van WWSV volgde en een dame scoorde (1-1). Lieke schoot de bal op dezelfde wijze erin als Jens. Goed voorbeeld doet immers volgen (2-1).

Na de korte onderbreking gingen de mannen veel ondersteunen onder de korf, zodat Lieke haar tegenstander kon passeren. Tygo stond heel mooi in de aangeef en Maurits stond alle ballen af te vangen. De tegenstandster van Lieke wist niet meer waar ze het zoeken moest. Lieke was iedere keer zoek. Dus die dame had echt een probleem. Lieke scoorde maar liefst 5 keer, waarvan 3 doorloopballen. Een heer van WWSV wist nog te scoren op afstand door zich te onttrekken van de verdediging (7-2). Sofie maakte een doorloopbal, waardoor het voor WWSV niet veel beter werd (8-2). Het spel van WWSV was ingestort.

Na de rust ging het verder met de doelpuntenregen van BEP. Lieke maakte een doorloopbal (9-2), waarna Jens dit ook deed (10-2). Lieke maakte een afstandsschot (11-2). WWSV een doorloopbal. (11-3). Hierna schoot Jens er nog eentje in op 4 meter vanaf achter de korf (12-3). Sofie zorgde ervoor dat Jens mooie ballen kreeg op het juiste moment. Maurits lukte het om op afstand er eentje te scoren (13-3), waarna Lieke weer een doorloopbal scoorde (14-3) en Maurits weer eentje vanaf afstand (15-3). Jens maakte er alweer een op 4 meter vanaf achter de korf (16-3). Hierna scoorde WWSV 2X (16-5). En toen scoorde Maurits met een soort 10-en bal van onder de korf (17-5). WWSV wisten niet meer wat ze hiertegen moesten doen. De coaches van WWSV mopperden heel veel.

Na de onderbreking in de tweede helft maakte Maurits een doorloopbal (18-5). Lieke maakte nog een afstandsschot (19-5). Vervolgens volgde er een counter van WWSV, waardoor een heer tot scoren kwam (19-6). Maar hier werd weer direct op gereageerd met een doorloopbal van Lieke (20-6) en een afstandsschot van Maurits (21-6). Tygo en Jens (spelend als dame) hadden top werk geleverd met de aangeef en het afvangen van de bal. Hierdoor werden er heel veel mogelijkheden gecreëerd, waaruit ook daadwerkelijk gescoord werd.

21-6 was de eindstand en Johan en Stephan waren super tevreden. Dat mag natuurlijk wel met zo’n eindstand. Iedereen had goed geluisterd naar Johan en Stephan. Alle opdrachten waren buitengewoon goed uitgevoerd en iedereen heeft heel erg goed gespeeld.