Verslag BEP 1 & 2

KVS 1 – BEP 1 & DIE HAGHE 3 – BEP 2
Wat een week. Vorige week verloren zowel Bep 1 als 2 hele belangrijke punten en zeker Bep 1 gooide met het verlies de degradatiestrijd weer open. De dinsdag daarop was Yoram ziek, een van de spelers last van haar rug, een ander (al iets oudere speler) moest zijn lijf tijd geven tor herstel en ik bleef zelf ook ziek thuis. Donderdag nog steeds zonder Yoram werd er wel compleet getraind, maar Tim Jansen zag een achttal trainen die alles behalve pijnvrij en fit waren.

Vrijdagavond was heel Bep 1 en een deel van Bep 2 aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie met de bijbehorende bingo. Het was een gezellige avond en het aantal valse bingo’s was hoog, mede door Flap die had verw8 en d8 dat 8 was genoemd en rende uit alle m8 naar de tafel van de jury. Na afloop van de bingo kon ik snel naar huis en met mijn laatste griep en keelpijn mijn bed in.
Zaterdagmiddag de B1 coachen was nog haalbaar voor mijn lijf. Die speelde een constant niveau en deden het daarmee leuk tegen de koploper alleen winst zat er niet in. Op dat moment was Bep 2 al vertrokken richting Den Haag om daar tegen een concurrent op de ranglijst te spelen. Met een betere afronding van de kansen wist Die Haghe de wedstrijd naar zich toe te trekken tot grote verbijstering van enkele spelers. Dat betekent dat Bep 2 nu toch echt punten zal moeten gaan pakken want de gevreesde degradatiestreep is inmiddels bereikt. Het mag niet gebeuren dat er voor het derde jaar op rij een stap terug gedaan moet worden. Kom jullie Bep 2 daarom aanstaande zaterdag aanmoedigen in de Beuk!

Een groot deel van het tweede reisde door naar Scheveningen en zag dat Bep 1 daar iets later ook arriveerde. KVS vind zichzelf een titelfavoriet en deed het in de eerste helft van het zaalseizoen naar behoren maar verloor wel van degradatiekandidaten HKV en ons Beppie. Dat was toentertijd de eerste wedstrijd van het seizoen, maar inmiddels zijn we halverwege en heeft KVS de koploper binnen handbereik. Wij hebben door het verlies tegen HKV andere dingen aan ons hoofd. Het gat naar de degradatiestreep had zes punten moeten zijn, maar is nu slechts twee punten. Een interessante wedstrijd in Scheveningen dus, in een overigens bijzondere sporthal met vooral een dramatisch gladde vloer.

Hoestend en proestend begon ik zelf aan de wedstrijd, terwijl Pieter er juist vanaf minuut één een keihard duel van maakte met zijn lange heer. Het was Thimo die de doelpunten in het begin van de wedstrijd voor zijn rekening nam in het ene vak. Aan de andere kant was het Max, maar ook Pieter, Tessa en Thalia wisten de korf te vinden. Ondertussen liet KVS natuurlijk ook doelpunten noteren, maar de verwachte walk-over van de thuisploeg bleef uit. Bodyn maakte ondertussen ook nog een mooie goal van afstand en zo ging het gelijk op. Het publiek vond het zelfs zodanig spannend worden dat ze voor rust al luid van zich lieten horen omdat hun supervissen, zoals ze zichzelf noemen, achter stonden tegen ons. De gingen de rust in met een nihil verschil, maar elke voorsprong telt.

Na rust kreeg Pieter een (onbewuste maar) volle elleboog in zijn gezicht, Thalia een bewuste elleboog in haar buik en het werd hier en daar wat geïrriteerder aan de kant van KVS. Het doelsaldo van +50 dat KVS halverwege de competitie al heeft was niet terug te zien in deze wedstrijd. Wij bleven ons spel spelen en de tactische wissels werden gepareerd door ons. Het bleef stuivertje wisselen en bij 22-22 kwam KVS sinds hele lange tijd weer op voorsprong. Ondertussen was het nog minder dan 4 minuten om te spelen. We maakte meteen gelijk, waarna met nog 1.30 op de klok KVS wederom de leiding pakte, 24-23. Het publiek was echter 10 seconden later alweer muisstil want Max scoorde de 24-24 van afstand en daarna werd er onder de hoge spanning niet meer gescoord. Iedereen heeft vandaag zijn doelpunten gemaakt, geknokt als collectief en het publiek was zeker de winnaar vandaag.

Voor ons een waardevol punt, want de koploper Achilles verloor van HKV waardoor de strijd onderin nog steeds gaande is. Aanstaande zaterdag 20 JANUARI een hele belangrijke en leuke kraker thuis in DE BEUK tegen KVA op mijn VERJAARDAG! Ik zou zeggen, kom allemaal kijken, aanmoedigen en wij gaan hopelijk voor spektakel zorgen!
Tot zaterdag! Groetjes Robert