Verslag uit ‘Haagse Topsport’

KVS verspeelt punt maar achterhaalt Achilles.

Ondanks het feit dat KVS/Maritiem nu de ranglijst van de Overgangsklasse C aanvoert, zijn de Scheveningse korfballers na de achtste speelronde niet blij. KVS verspeelde door een 24-24 gelijkspel tegen BEP een duur punt in de strijd om het kampioenschap terwijl koploper Achilles de Haagse derby bij HKV/Ons Eibernest verloor.

“We hebben hiervoor vier goede wedstrijden gespeeld, maar er zitten ook wedstrijden tussen die wat minder zijn”, antwoordt KVS-coach Aad van Rijthoven over het waarom van de verrassende remise van zijn ploeg. “BEP is geen slechte ploeg, maar dit was niet ons normale niveau. Dit was denk ik wel een terecht gelijkspel.”

Achterstand
KVS speelde zaterdag in de eigen Blinkerd een moeizaam duel tegen BEP uit Purmerend. De start was nog wel voor ‘de Vissen’ maar de driepunten voorsprong (6-3) verschrompelde en bij rust keek de thuisploeg zelfs weer tegen een kleine achterstand aan; 11-12.

Tussensprint
In het tweede bedrijf kwam KVS wederom beter uit de kleedkamer, maar kon geen afstand nemen. Tot 16-16 hielden de partijen elkaar in evenwicht waarna de gasten met een tussensprintje uitliepen naar 16-19. Vanaf 17-20 kwam de formatie van Van Rijthoven door treffers van Pieter Redelijkheid en Anne van Arkel terug tot één punt verschil en even later bracht Youri Nadorp zijn ploeg met één van zijn acht doelpunten weer langszij; 21-21. In de slotfase kwamen de roodzwarten tot tweemaal toe op voorsprong, maar BEP maakte beide keren snel gelijk. Na tweemaal 25 minuten hielden de twee teams uiteindelijk een punt over aan het 24-24 gelijkspel.

Onrustig verdedigen
“We waren vooral verdedigend niet rustig genoeg”, was de analyse van Van Rijthoven. “Veel onrust in de verdediging en daardoor teveel onnodige tegendoelpunten. Knap dat we in de tweede helft terugkwamen na een driepunten achterstand maar jammer voor ons dat bij 23-22 en 24-23 BEP gelijk scoorde.”

Doelpunten KVS
Youri Nadorp (8), Jarmo Jongman (5), Lisa Dijkhuizen(3), Daan Ruha, Antoine Boogaard en Pieter Redelijkheid (allen 2), Anne van Arkel en Laura Dijkhuizen (beiden 1).
Bron: Haagse Topsport