OKV E4 – BEP E2

Afgelopen zaterdag in alle vroegt, en na een kwartiertje autoruiten krabben, om 8:00 uur bij de Beuk vandaan vertrokken naar Oostzaan. Dit deden we tegelijkertijd met de F1. Bij aankomst in Oostzaan kom ik nog veel meer kleine Beppetjes tegen en wat bleek, de F1 moest ook tegen OKV.

De eerste wedstrijd hadden we thuis met 18-2 gewonnen, maar je weet maar nooit en vandaag was Björn er niet bij en die is altijd wel goed voor een paar doelpunten. Hij was de hele week al ziek met hoge koorts en kon er helaas niet bij zijn. In het eerste kwart begonnen we met Anne, Iris, Daan en Lenny. Een van de opdrachten was om als de tegenstander de bal had onderschept wij meteen de jongen of het meisje dat de lange bal zou gaan gooien goed zouden verdedigen en dat de andere razendsnel terug gingen om hun jongen of meisje te verdedigen, dit ging best wel goed. Daan maakt al snel het eerste doelpunt. Iris komt erlangs na mooi samenspel en maakt d.m.v. een doorloopbal de 0-2. Daan maakt de 0-3 door snel samenspel van Anne naar Iris en dan naar Daan. Lenny trok met zijn snelheid op dat moment de gaten en zorgde voor de verwarming bij de tegenstander.

BEP dacht op dat moment al even dat de wedstrijd gespeeld was, maar OKV scoort netjes de 1-3. Het tweede kwart gingen Anne en Iris er even uit en werden vervangen door Do en Ruben. Ruben mocht even het hesje aan om als meisje te spelen. Do onderschept een bal, wat ze deze wedstrijd mede door haar lengte heel wat keer gedaan heeft, en gooit hem snel op Daan die hem er mooi in schiet van halve afstand. Daan maakt ook nog een mooie doorloop aangegeven door Do. Lenny en Ruben krijgen wel af en toe de kansen, maar het schieten van iets grotere afstanden en dan vooral het snel schieten is nog een beetje moeilijk, maar de kansen waren er zeker. Daan prikt er nog één van onder de korf er in en van halve afstand alweer door een onderschepping van Do 1-6. Do schiet de 1-7 erin na een onderschepping van Daan.

Na de grote rust spelen we weer met 2 meisjes (Anne en Iris) en 2 jongens Lenny en Ruben. Hierin werden heel wat kansen gecreëerd, maar er ging er helaas geen eentje in. Er werd echter ook bijna niets weggegeven, want er werd prima verdedigd. Het laatste kwart staan Anne, Do, Daan en Ruben in het veld om de voorsprong nog wat verder uit te breiden. Daan maakt uit verdedigde positie er 1-8 van, maar de scheidsrechtster, die overigens goed floot, vond het goed.

Ook maakt hij door een doorloop, die mooi aangegeven werd door Do, er 1-9 van. Anne ging er op snelheid langs, maar miste de doorloop helaas, maar Do ving hem af en schoot meteen de 1-10 er i n. Nu kwam er een mooie lange aanval door Anne Ruben en Daan, die allemaal voor de doorloop gingen omdat Do goed stond aan te geven. Het resultaat was uiteindelijk dat Do zelf uit de aangeef positie de bal er gewoon inschoot 1-11 en dit was ook de einduitslag.

Nu volgde de strafworpen nog en die hebben we ook gewonnen 1-5. Het leuke hiervan was, dat diegene die in de wedstrijd nog niet gescoord hadden wel de strafworpen erin gooide. Anne, Lenny en Ruben Allen 1x en 2x Daan, die vandaag lekker op schot was. Komende 2 maanden volgen er nog drie krakers en wel te weten tegen Apollo, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben, want uit hebben we van ze verloren.

Ook moeten we nog 2 x tegen WWSV. WWSV staat er in verliespunten beter voor dan ons, maar hopelijk gaan we daar verandering in brengen. Op de training goed fanatiek meedoen en altijd willen winnen. Vooral onder de korf jezelf trainen door elke bal te willen vangen, want het afvangen mis ik nog een beetje in de wedstrijd.
Groeten van een tevreden coach Edwin