Ons Eibernest B1-BEP B1

Vandaag was het dan zover, ,thuis hadden we al tegen ze gespeeld, dit was tot nu toe onze enige gewonnen wedstrijd, dus we waren gebrand om ze nog een keer te verslaan. We speelden pas om kwart voor 5, dus hadden we de ochtend vrij. Om kwart voor 3 vertrokken we naar Den Haag. Robert kon er niet bij zijn, dus Erik hielp met coachen. De opstelling is deze week iets anders, we hebben wat aan de vakken veranderd. Loïs is van vak geruild met Lotte. De vakken zijn nu: Eerste aanval: Floortje, Loïs, Jari en Mitchell Eerste verdediging: Sylvia, Lotte, Luke en Tom.

We begonnen de wedstrijd niet heel sterk, de kansen gingen er net niet in, bij Eibernest was dit wel het geval wat ze al snel op een 2-0 voorsprong bracht. Maar we kwamen terug, we kregen een vrije bal mee die Lotte scoorde. Maar ook Eibernest weet te scoren wat ze nog steeds op een voorsprong houdt van 3-1. In het andere vak maken ze dit goed door terug te komen op 3-3 door een schot van Floortje en een doorloopbal van Loïs. Tom brengt ons voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong door met een goede loopactie een schot te scoren. Maar helaas, Eibernest scoort en dat maakt de stand gelijk. 4-4. Loïs krijgt een strafworp mee die die Mitchell er mooi in gooit. Floortje heeft die aanval erna een mooie actie achter de korf en pakt een schot op 4 meter die ze scoort. 4-6. Luke breekt door en speelt de bal door op Tom en Tom maakt de korte kans. Tom weet nog een keer te scoren met een afstandsschot. 4-8, we lopen steeds verder uit. Maar dan komt Eibernest terug met 1 doelpunt wat de stand 5-8 maakt. Er wordt een tijdje niet gescoord aan beide kanten. Maar dan is het toch Jari die de 5-9 maakt.

Er wordt een time-out aangevraagd, er worden wat dingetjes besproken, zowel wat goed gaat en wat er beter kan. Eibernest weet meteen de scoren na de time-out. 6-9. Lotte krijgt bij haar doorloopbal een strafworp mee, die Luke scoort. 6-10. Eibernest scoort een doorloopbal. de tegenstander van Luke kijkt naar de schotklok en ziet dat ze nog 5 seconde hebben, en probeert vanaf de zijlijn te schieten, Luke had dit door en wanneer zijn tegenstander schiet, blokt hij zijn tegenstander heel hard. Jari weet weer te scoren wat de stand 7-12 maakt. Lotte scoort een doorloopbal. Weer hebben Tom en Luke een mooie actie, Luke breekt door, speelt hem door op Tom en Tom maakt hem af. Rust, 7-13

De tweede helft werd Eibernest wat fysieker, en haalde ons een beetje uit ons spel. Toch bleven we wel scoren, Loïs komt in actie, en scoort een afstandsschot en een doorloopbal, dit maakt de stand 7-15. Tom en Luke hebben weer dezelfde kans als de keren hiervoor en ook deze keer maakt Tom hem weer af. Eibernest scoort de 8-17. Jari weet weer de scoren, 8-17. Maar ook Eibernest gaat weer scoren en scoort er meteen 2. 10-17. Er komt weer een time-out. Ondertussen lopen Bart en Jacky warm, en niet veel later wordt Sylvia gewisseld voor Jacky en Mitchell voor Bart. Eibernest krijgt een strafworp. 11-17.

Eibernest scoort hun laatste doelpunt, en vlak daarna wij ook. Bart en Jacky worden weer terug gewisseld voor Sylvia en Mitchell, want we wilden de wedstrijd met het team uitspelen. Eindstand was 12-18.
Jacky en Bart heel erg bedankt dat jullie van zover naar ons toe wilden komen om reserve te zitten, en bedankt voor het invallen!
Groetjes, Lotte