BEP 1&2 – Achilles

2018 is nog niet het meest gelukkige jaar van onze selectie. Het begon allemaal in Den Haag waar er met een minimaal verschil verloren werd van toenmalig degradatiekandidaat HKV. Een week later werd er geknokt en gevochten door onze ploeg tegen koploper KVS en zij kwamen niet verder tegen ons dan een gelijkspel. De week erna hoopte we de lijn door te trekken tegen KVA, maar het bleek een totale off-day te zijn voor de hele ploeg. KVA nam de punten mee en daarmee werd de achterstand op de directe concurrenten groter dan gehoopt. De week erna tegen de nieuwe koploper Meervogels werd er wederom goed gespeeld alleen het resultaat ook niet positief.

Dat betekent dat er pas één punt is gehaald na vier wedstrijden in 2018 en het in de laatste vier wedstrijden moet gebeuren. Want er zijn heel hard punten nodig, want de voorsprong op degradatiekandidaat ZKV is vier punten. Dat lijkt bijna gespeeld, maar we moeten de ploeg uit Zaandam wel onder ons houden. Boven ons is het DOS uit Westbroek met vier punten meer dan ons. Waar is HKV dan gebleven? HKV heeft in 2018 alle vijf hun wedstrijden gewonnen en zijn daarmee van degradatiekandidaat ineens titelkandidaat gepromoveerd. Dat betekent dat dat gat overbrugd moet worden om een beslissingswedstrijd te voorkomen. Die beslissingswedstrijd zal op 17 maart gespeeld worden, dus zet die stiekem alvast met potlood in uw agenda.

Dat was de start van Bep 1, maar voor Bep 2 was het allemaal niet veel beter. Tempo en Die Haghe waren te sterk, maar thuis tegen KVA waren we veel beter en pakte we twee belangrijke punten. Bij Meervogels was het een net niet wedstrijd en daarom was ook dit weekend voor Bep 2 belangrijk om resultaat te boeken tegen Achilles.

De voorbereiding was zoals alle andere wedstrijden, dinsdag werd de afgelopen wedstrijd besproken en donderdag na trainen werd Achilles nog even onder de loep genomen. De uitwedstrijden van de selectie bij Achilles gingen beide nipt verloren en eigenlijk hadden we bij beide wedstrijd het gevoel dat er meer in had gezeten. Zaterdagochtend was het voor mij een rustige ochtend. Week in week uit heb ik moeten fluiten, scheidsrechters begeleiden en vooral coachen, maar vandaag geen van allen. De B1 speelde pas rond 17 uur in Den Haag en dus wandelde ik pas rond half 5 de sporthal in om bij de A1 te kijken. Die wedstrijd was een waar spektakel en tegen de koploper uit de poule werd meer dan hard gewerkt in een gelijk opgaande eerste helft. Met goals van Beau vanaf de middenlijn, Niels op scherp van afstand en ook Jordy was goed voor een belangrijk aantal doelpunten. In de slotfase nam KZ steeds de leiding, maar onze A1 kwam telkens weer langszij. In de slotseconde zelfs nog een kansje op de winst, maar een gelijkspel was een mooie weergave van een smulpartij voor de spelers en het publiek.

Bep 2 startte goed tegen Achilles. Spijker vlijmscherp en aan de andere kant waren het Lynn, Iris en Kai die alle zeilen bijzette om Mark in stelling te brengen. Aris speelde dit weekend weer in Bep 2 na zijn hele goede wedstrijd in het 1ste vorige week. Onder de korf stond een hele lange dame van Achilles en Jessie was in haar element door te mogen rammen en beuken rondom de korf. Isabel kon weer meedoen na haar blessure alhoewel het nog geen 60 minuten lang kon. De wedstrijd was er niet één om van te smullen, maar het verloop van de wedstrijd was wel degelijk om te smullen. Elke goal die Achilles maakte leverde twee tegengoals op, dus Bep 2 liep geleidelijk weg en met de rust was het gat al een doelpunt of 6.

Na de rust kwamen we de kleedkamer uit en direct schiet Aris nog een bal raak en het gat werd groter en groter. Achilles zag dat het een gelopen koers was en het werd een 21-10 overwinning voor Bep 2. Hele belangrijke punten en de stap naar boven is gemaakt. De definitieve stap naar handhaving kan komende week gemaakt worden tegen DOS 2. Die wedstrijd is thuis in de Beuk om 18.00 uur, dus kom aanmoedigen en zie hoe Bep 2 handhaving veiligstelt.

Bep 1 had inmiddels de handtekeningen aan de jeugd uitgedeeld en ontvingen wederom een zelfgemaakt spandoek. De ploeg van de week heeft zijn keiharde best gedaan met aanmoedigen en verdienden daar eigenlijk wel een beloning voor. Bij Achilles een oude bekende voor mensen die de korfballeague de afgelopen jaren hebben gevolgd, want Gerald van Dijk is teruggekeerd op het oude nest in Den Haag. De opstellingen waren zoals verwacht en dat betekende dat Max het tegen Gerald op mocht gaan nemen. Aan de andere kant stond de andere doelpuntenmaker van Achilles, Bastiaan Overwater, die ook terugkeerde bij Achilles na een avontuur bij KVS. Het was een eerste helft met veel duels en kansen over een weer. Er werd gevarieerd gespeeld en zo pikte iedereen zijn doelpuntje bijna mee. Bodyn was één van de scorende mensen vandaag en speelde een hele goeie wedstrijd. Verdedigend schakelde ze haar dame goed uit en aanvallend vond ze 5x de korf. Het enige minpunt is dat er te weinig kansen omgezet werden in doelpunten waardoor de ruststand één punt in het voordeel was van Achilles.

Na rust ging het nog steeds gelijk op en zelf had ik het gevoel dat we konden en zouden doordrukken. Overwater kreeg een gele kaart voor opmerkingen op de leiding en niet veel later staat hij in het veld zijn coach uit te schelden, gaat hij met een ‘fake’ blessure naar de kant en het spel ligt ruim drie minuten stil… De scheidsrechter besluit geen actie te ondernemen zodra Overwater na drie minuten smeken van zijn bank en coach terugkeert in het veld en fluit weer in. Een bijzondere gewaarwording, maar wij lijken ons er niet druk om te maken.

Ondertussen is Mark bij ons ingevallen, want zover ik jullie kan mededelen is er in overleg met het bestuur besloten om weer beschikbaar te zijn voor Bep 1. Echter lag het probleem in het andere vak, want ikzelf had een afronding van de kansen die nergens op leek. De wedstrijd werd beslist door het niet vallen van de doelpunten en Achilles rook bloed en op die momenten zijn Gerald en Overwater de mensen die de korf vinden. Na een 23-27 nederlaag druipen we teleurgesteld het veld af en binnen enkele tellen moet ik mijn verhaal doen bij de journalist van de krant. Één melding stond als een paal boven water. Ik nam de verantwoordelijkheid om mij uit te blijven spelen in mijn vak en hoe makkelijk ik ook vrijkwam, de goal viel niet. Dus teksten als hand in eigen boezem steken en in de spiegel kijken passen hier wel bij. De teleurstelling is groot, want het was wederom een prima kans op punten, maar weer grijpen we ernaast…

Komende week is het tijd voor de allerlaatste kans op directe handhaving, want dan komt ook bij Bep 1 DOS Westbroek op bezoek en zij zijn de enige ploeg die nog in te halen is als we reëel zijn. Bij winst naderen we hen tot op 2 punten, dus het is een alles of niets wedstrijd. Ondanks de twee mindere wedstrijden in het jaar 2018 in onze eigen hal hopen wij natuurlijk dat jullie als supporters allemaal aanwezig zijn om ons aan te moedigen. Misschien tijd om de trommels weer eens uit de kast te halen en als 9de man op de tribune te fungeren. Dus ik zeg…

Tot aanstaande zaterdag, 18.00 uur Bep 2 en daaropvolgende Bep 1 om 19.30 uur beide tegen DOS!

Groetjes Bep 1 & 2