BEP E2 – Apollo E2

Het zaalseizoen zit er bijna op en BEP E2 zit nog vol op in de race voor het kampioenschap, maar dan is het wel noodzakelijk dat de wedstrijden tegen Apollo en WWSV (de directe concurrent) gewonnen worden. Zaterdag was de wedstrijd tegen Apollo de angstgegner van de E2. De laatste wedstrijd tegen de Apollo had BEP nipt verloren en was tot nu toe de enige verlies die ze hadden geleden.

Edwin had het team goed en bemoedigend aangesproken, want nu draaide het er echt om. Het 1e kwart werd begonnen met Björn, Anne, Lenny en Do. We begonnen voortvarend met een mooi doelpunt van Björn, maar Apollo kwam beter in de wedstrijd en kwam ook op voorsprong 1-3. Ondertussen was Björn geblesseerd uitgevallen, een grote aderlating voor het team en moest Daan voor hem invallen. BEP kwam nog wel tot scoren door een fraaie aktie van Anne, maar aan het eind van het 1e kwart stonden we toch 2-4 achter. Geen goed begin, maar we lieten de moed niet zakken en ook de supporters op de tribune lieten van zich horen. Net als bijna de voltallige E1 die na hun wedstrijd waren gebleven om hun clubgenoten aan te moedigen.

Het 2e kwart werd gespeeld door Iris, Ruben, Daan en Lenny, die een achterstand moesten proberen om te buigen. Ondanks de enorme inzet van het team, 2 doelpunten van Daan en de aanmoedigingen van de supporters eindigde het 2e kwart met een achterstand 4-8. Niet een tussenstand waar we op gehoopt hadden.

Het 3e kwart stond Björn, na zijn blessurebehandeling, weer in het veld samen met Ruben, Anne en Daan. Nu begon het echt te lopen. Apollo kwam er niet meer aan te pas. Zij scoorde nog wel 2 keer, maar met 3 doelpunten van Björn en 4 doelpunten van Daan had de E2 een achterstand weten om te buigen naar een 11-10 voorsprong.

Het 4e kwart startte en het team met een duidelijk doel: de overwinning veiligstellen en dat moest gebeuren met Björn, Iris, Do en Daan. En wat een kwart was dit. Apollo werd aan alle kanten voorbij gespeeld. Het uitstekende samenspel van het team was goed voor 9 doelpunten (Do 2x, Daan 3x en Björn 4x) waardoor de eindstand 20-10 was. Wat een prestatie.

Wat het team niet wist, was dat als WWSV zou verliezen dat de BEP E2 sowieso kampioen zou zijn. Helaas won WWSV, die tegelijkertijd in de Beuk speelde, net. Nu zal het kampioenschap van de competitie bepaald worden in een heuse Purmerendse derby op 17 maart om 13.00 uur als BEP E2 in de Beuk tegen WWSV E2 speelt.