KZ C3-BEP C2

Vandaag de wedstrijd tegen KZ. De vorige editie bij ons thuis werd dik gewonnen dus ‘dat zal wel goed komen’. Het duurde echter 8 minuten voordat kyan de 0-1 kon laten aantekenen. De wedstrijd ging gelijk op zonder grote kansen over en weer. We zaten al in de 14e minuut voordat Tessa de 0-2 maakte. Dit was het moment dat het ook beter ging draaien. Verschillende kansen volgden elkaar op maar een strafworp tegen zorgde voor de spanning in de wedstrijd. Kort daarop maakte Dion de 1-3 en het verschil was weer gemaakt. Met nog een doelpunt van Kyan gingen we met 1-4 rust in. De 2e helft hetzelfde spelbeeld als de eerste. BEP sterker dan KZ maar wat slordig in de afronding. Uit het niets werd het 2-4 wat KZ weer moed gaf. De 3-4 viel dan ook kort daarna. Dit was een fase in de wedstrijd dat het niet meer vanzelf ging. De kansen werden maar niet benut waardoor KZ steeds meer ging geloven in een goed resultaat.

Door hard werken lukte het ons wel om de voorsprong te verdedigen en de inbreng van Bente en Kai gaf het team nieuwe impulsen. De 3-5 van Marit hielp daar ook bij. Met doelpunten van Anouk, Jente, Marit en Tessa (4 mooie doorloopballen) kwam de overwinning niet meer in gevaar. De 2 punten waren dan ook dik verdiend. Eindstand 5-9.