Verslag BEP 1 & 2

De competities voor de (senioren)selectieploegen zijn beslist. We gaan het niet langer maken dan nodig deze week. Bep 2 reisde al vroeg in de middag af naar de nummer laatst uit de poule met maar één missie. Het laatste noodzakelijke punt ophalen bij Maassluis en dat moest gebeuren onder toeziend oog van Inge Stam, ook wel bekend als Master Stammie! In die missie slaagde het met vlag en wimpel onder leiding van Mark. Mark werd gelukkig in de tweede helft gewisseld, want toen stond de teller al op 12 en er moest later die middag ook nog gescoord worden in Bep 1 toch?

Tevreden met definitieve handhaving in de reserve 1ste klasse kwam heel Bep 2 naar de sporthal in Zaandam waar Bep 1 aantrad tegen het al gedegradeerde ZKV 1. Vele trouwe Beppers zochten in de straten een parkeerplek om zo hun club aan te moedigen en de sfeer was extra feestelijk omdat Monne bij ZKV zijn laatste wedstrijd speelde. Bep 1 kende een teleurstelling voorafgaand aan de wedstrijd, want Pieter moest ziek zwak en misselijk aan de kant blijven na het inschieten.

Dat betekende dat Rick ging starten en de opstelling een beetje overhoop werd gegooid om de vakken passend te maken. We kwamen redelijk sterk uit de startblokken, want na drie Bep-aanvallen stond het 1-3 in ons voordeel. Echter werd het daarna slordig, plaatsfouten werden gemaakt, maar het grootste mankement was de afronding. Open kansen, vrije kansen, korte kansen, het maakte allemaal niet uit, ze gingen er gewoon niet in. ZKV nam het heft in handen en liep uit naar 10-7 en met nog één tel op de klok viel ook de 11-7 nog door de korf.

Na rust kwam Mark op de plaats van Robert, maar de start na rust was voor ZKV. Het werd 12-7, 13-7 en na de 14-7 scoorde Rick. We kwamen terug in de wedstrijd, maar de achterstand bleef op het scorebord staan. Langzaam kropen we dichterbij en ondertussen werd er aan beide kanten van alle gewisseld. Spelers gingen in en uit het veld en kwamen weer terug, maar terwijl de klok verder tikte, naderden we ZKV. Echter bleef het in een zinderende slotfase bij 20-19 en is het pleit beslecht.

BEP 1 speelt in het weekend van 17 maart een beslissingswedstrijd tegen een nog onbekende ploeg. Deze ploeg wordt in een andere poule nummer 7 en dat gaat zijn: De Hoeve, Hoogkerk of AKC. De precieze locatie wordt ook nog bekend, maar dat hoort u zeker. Dan vraag ik bij deze alvast, zet een hele grote cirkel in de agenda op de 17de, want net als vorig jaar gaan we die wedstrijd natuurlijk winnen om te handhaven in de overgangsklasse! Daar hebben we jullie support absoluut bij nodig, dus één of twee volle bussen moet te regelen zijn met wat dozen confetti en trommels!

Zondagochtend mocht deze kater van de wedstrijd tegen ZKV worden weggespoeld met een wedstrijd Bep 7 fluiten. Een wedstrijd van een waardig kampioen, 16-14 winst, die liet zien een moeizame wedstrijd ook uit het vuur te kunnen slepen. De spelers lieten zich stuk voor stuk gelden. Isabella al in de eerste minuten met een kwade blik en een “gaf je mij nou een schop” blik naar achteren, maar het bleek zweepslag te zijn. Patrick scoorde van verre afstand een doelpunt en de dit-kan-niet-waar-zijn blik van zijn tegenstander zie ik nog steeds voor mij.

Koen fopte zijn tegenstander tot drie maal toe met een zogenoemde ‘wolly’. Mirjam en Suzanne waren een koninginnenduo in het overnemen van elkaar dames. Deborah zag een pitte tegenstander niet in staat haar afstandsschoten te verdedigen. Ellen stond elke keer weer op de juiste plek en haar dame wist nauwelijks kansen te krijgen. Wesley en Mark, het rende, het vloog, het kreeg kansen, maar niet allemaal gingen ze door de korf heen. Roy viel nog even in om op zoek te gaan naar de laatste overwinningsgoal, maar strandde steeds op de korf.

Gefeliciteerd KAMPIOENEN!

Groetjes Bep 1 & 2