BEP 6 kampioen!

Zondag hebben we nog een kampioen mogen huldigen, namelijk BEP 6! Een team boordenvol routine (en toch ook jeugdigheid). Gefeliciteerd Ilona, Tosca, Marieke, Wilma, Wilma, Raimon, Remco, Michael, Nico, Camiel, Hans en Martin.

Verslag: DKV Victoria 4-BEP 6

BEP 6 KAMPIOEN! Zondag 11 maart was de belangrijke wedstrijd DKV Victoria 4 – BEP 6. We moesten deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. De voorbereiding was niet optimaal.  We stonden heel lang in de file op de A7, omdat de afrit naar de A8 afgesloten was. We moesten nu via de rotonde in Zaandam naar de A8, maar daarin waren we niet alleen. Uiteindelijk begonnen we vijf minuten te laat om ongeveer 11.05 uur met de wedstrijd.

De voorbereiding was dus niet helemaal optimaal. De gemiddelde leeftijd van BEP 6 is toch al wat hoger en warm lopen is dus niet echt overbodig. DKV Victoria begon wel flitsend. We stonde in no time met 1 – 4 achter. Langzaam draaiden we echter warm en ging het beter lopen. Het zijn echt een aantal dieseltjes daar bij BEP 6. Vlak voor rust kwamen we nog terug doordat Wilma Marsman in de laatste minuut nog een omdraaiballetje maakte. We gingen dus met 9 – 8 de rust in.

We hadden dus nog aansluiting. Camiel gaf aan dat we nu moesten doorpakken.  En hij gaf het goede voorbeeld. Meteen na rust scoorde hij de 9 – 9 waarmee we weer gelijk stonden. DKV Victoria had hier toch een klap van gekregen, want ze kwamen minder in de wedstrijd. Remco Korthoff kwam er de tweede helft nog in voor Nico Oudejans waarmee we nog meer gas konden geven. Ik weet het precieze scoreverloop niet meer, maar volgens mij kwamen we nog één keer een punt achter, waarna we weer gelijk kwamen en vervolgens op voorsprong kwamen. Deze bouwden we uit tot vier punten. DKV Victoria kwam nog terug tot 3 punten, maar de buit was binnen. Eindstand 13 – 16.

Na BEP 7 is ook BEP 6 nu kampioen!!!! De bloemen konden mee naar Purmerend en Loes en Altina waren niet voor niets gekomen. Ze konden een mooie toespraak houden en ons de bloemen namens het bestuur overhandigen. BEP 6 is hiermee voor het tweede jaar op rij kampioen geworden. Een knappe prestatie. Volgend jaar willen we voor de triple gaan!

Hieronder nog even de uitslagen van het hele seizoen (bij gebrek aan verslag)

 • Groen Geel 7  –  BEP 6   8  –  18
 • BEP 6 – KZ Danaïden 8 12  –    9
 • Sporting West 5 – BEP 6 15  –  10
 • BEP 6 – DKV Victoria 4 19  –  17
 • BEP 6 – Groen Geel 7 13  –  10
 • KZ Danaïden 8 – BEP 6 11  –  13
 • BEP 6 – Sporting West 5   9  –  17
 • BEP 6 – Stormvogels 2 18  –  12
 • BEP 6 – Hilversum 1 24  –  13
 • Stormvogels 2 – BEP 6   9  –  17
 • Hilversum 1 – Hilversum 1 10  –  18
 • DKV Victoria 4 – BEP 6 13  –  16

Dames: Ilona Korthoff, Marieke Kuller, Wilma Marsman, Wilma van Vuure, Tosca Korthoff

Heren: Martin de Boer, Nico Oudejans, Hans Wagenaar, Michael Oudejans,  Remco Korthoff, Raimon Nijzink, Camiel Staneke

BEP 6