BEP E1–Groen Geel E1

De droom van Johan, door Maurits. Vorige week hadden wij met grote cijfers verloren van Groen Geel (14-2). En nu een week later moesten we weer tegen deze ploeg. Niet bepaald motiverend, want Groen Geel is een hele goede ploeg en niet voor niets de grote Kampioen bij ons in de poule.

Maar er was hoop, want Johan had vrijdagavond een voorspellende droom. Wij speelden weer tegen Groen Geel en het werd heel erg spannend. Maar ja, toen werd Johan wakker en hierdoor wist hij niet hoe de wedstrijd zou eindigen. Vol verbazing had ik naar zijn verhaal geluisterd. Zou Johan dan toch gelijk krijgen? Binnen een minuut schoot een dame van Groen Geel de bal erin (0-1) en heel snel volgde een doorloopbal van Groen Geel (0-2). Zelfs een apart balletje van Groen Geel ging erin (0-3). Jens dacht aan de droom van Johan en scoorde 2X op afstand. Eentje van voor de korf en eentje vanaf achter de korf (2-3). Sofie had ervoor gezorgd dat deze ballen bij Jens goed in zijn handen waren beland. Voor Jens was Sofie onmisbaar en een toppertje.

In de tweede periode was er een verdedigingsfout. Er werd ingesprongen en een heer van Groen Geel maakte een omdraaibal (2-4). Tygo was geïnspireerd geraakt door Jens en maakte ook een afstandsschot (3-4). Jinte en Sofie stonden heel goed te verdedigen. De dames van Groen Geel kwamen niet tot scoren. Groen Geel miste gelukkig een strafworp en vervolgens was het rust.

In de rust kwam er een donderspeech. Wij gooiden te slap en zouden zonder al die slappe ballen veel beter zijn. Johan zette iedereen op scherp. Iedereen moest superhard sprinten om aangespeeld te kunnen worden. Groen Geel zat letterlijk “bovenop” zijn tegenstander en was een kei in voor-verdedigen. We moesten vechten voor iedere bal.

In de derde periode scoorde Maurits met een afstandsschot (4-4). En vervolgens volgde een doorloopbal van Tygo (5-4). Deze was goed aangegeven door Jinte en we stonden voor tegen Groen Geel. Johan zijn droom werd werkelijkheid, want het was inderdaad super spannend. Zouden we dit volhouden? Groen Geel is niet voor niets kampioen en 2X scoorde een heer van Groen Geel met een afstandsschot en ook een dame met een afstandsschot (5-7). Maurits miste een afstandsschot en Tygo ving deze bal af en schoot deze bal er zomaar in (6-7). Een dame van Groen Geel deed dit op exact dezelfde wijze na en scoorde ook na een afvangbal (6-8).

Groen Geel stond voor en de wedstrijd duurde niet meer zo lang. Toen kwam de periode van het tijd rekken op een hele creatieve wijze. De heer van Maurits moest zijn veters strikken. Deze afleidingsmanoeuvre werkte niet. Jens (spelend als dame) onderschepte de bal en gooide diep op Tygo en hij scoorde (7-8). Een heer van Groen Geel scoorde op afstand (7-9). Toen kwam er weer een nieuwe afleidingsmanoeuvre. De dame van Groen Geel moest veters strikken. Bep was afgeleid en Groen Geel scoorde met een doorloopbal (7-10). Jens scoorde nog uit een diepbal (8-10) en Tygo scoorde in de laatste seconden met een afstandsschot (9-10).

Johan zijn droom was werkelijkheid geworden. Het was vandaag een hele spannende wedstrijd en iedereen heeft er keihard voor geknokt. Maar helaas hebben wij de wedstrijd net verloren. Johan droom maar lekker verder. Op het veld moeten we weer tegen Groen Geel. Kun je dan dromen dat wij van Groen Geel gaan winnen?

Strafworpen:

  • 0-1 Groen Geel
  • 1-1 Maurits
  • 2-1 Tygo
  • 3-1 Sofie
  • 3-2 Groen Geel
  • 3-3 Groen Geel
  • 4-3 Tygo
  • 4-4 Groen Geel
  • 5-4 Jens