Apollo E3–BEP E2

Paasweekend of niet, onze kampioenenploeg moest bijna onmenselijk vroeg verzamelen om in Heerhugowaard de wedstrijd tegen Apollo E3 te spelen. Voor sommige ouders echt te vroeg na een zware avond ervoor. Voordat we naar het wedstrijdverslag gaan, toch eerst wat andere zaken. Zo’n kampioenschap in de zaal is natuurlijk voor de spelers maar ook voor de ouders en coach erg leuk, maar het lijkt erop dat dit wel erg ver door begin te werken bij een aantal mensen. Zo had de vader van Iris opeens een splinternieuwe auto, “van de winst omdat hij al aan het begin van het seizoen dik had ingezet op het kampioenschap voor de E2”. Maar coach Edwin spande de kroon, hij reed met iemand mee maar hij moest en zou eerder in Heerhugowaard zijn dan “die kerel in zijn patserbak”.

Met een noodgang schijnen ze over de A7 geracet te hebben, en inderdaad ze waren er eerder (we hebben hem laten winnen maar dat terzijde). Maar goed, de wedstrijd is natuurlijk waar het om ging. Do was niet aanwezig, die was een lang weekend weg (sterallures van moeder Elma/Elga/Elsa…), maar via WhatsApp heeft ze haar ploeggenoten nog wel veel succes gewenst voor de wedstrijd wat iedereen erg leuk vond.

Vorige week was er al tegen dezelfde ploeg gespeeld, toen werd er gewonnen maar bleek wel dat het een lastige tegenstander is. Met de afwezigheid van Do miste de ploeg veel lengte, iets waar de tegenstander een overschot aan had, dat maakte het niet makkelijker. Daarnaast waren er meerdere spelers van BEP die wat hoesterig en verkouden waren, het leek de zeehondencrèche in Pieterburen wel met dat gehoest maar toen de wedstrijd eenmaal begonnen was ging iedereen er vol voor. Het eerste kwart begon met Daan, Lenny, Anne en Iris. Anne, die met haar handen omhoog net boven de navel van haar tegenstander uitkwam, gaf meteen een visitekaartje af door goed te verdedigen waardoor BEP de bal kreeg.

Toen bleek al snel dat Apollo een andere tactiek dan vorige week hanteerde, er werd heel gedisciplineerd verdedigd waardoor BEP in het begin geen kansen kreeg. Nu verdedigt BEP altijd sterk dus ook Apollo kreeg geen mogelijkheden. Zo ontstond een tactisch steekspel wat de hele wedstrijd zou duren waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Gelukkig voor BEP was het Daan die de wedstrijd open brak met een prachtig afstandsschot, deze 0-1 deed wel even pijn bij Apollo, het was ook de eindstand in dit kwart. In het tweede kwart speelden Ruben, Björn, Anne en Iris. Nu was het Ruben die met een onderschepping Apollo liet zien dat BEP hier was gekomen om te winnen.

Toch werd het 1-1 maar dat duurde niet lang want Anne maakte na een prachtige combinatie heel knap de 1-2. Uiteindelijk was de ruststand 2-2. Er volgde een tactische bespreking waarbij de coach de laatste aanwijzingen gaf die BEP de overwinning moesten brengen. In het derde kwart speelden Daan, Ruben, Lenny en Anne. In dit kwart speelde de sterspeler van Apollo niet mee en het meegereisde publiek dacht dat het verschil dan ook in dit kwart gemaakt moest worden. Het bleef echter een verdedigende wedstrijd maar gelukkig wist Daan er toch nog een in te schieten zodat dit kwart met een voorsprong van 2-3 werd afgesloten. Het kwam dus aan op het laatste kwart, Daan, Björn, Iris en Lenny moesten het gaan doen. Het werd al snel 2-4 door opnieuw een mooi punt van Daan.

Apollo begon aan te zetten en kreeg ook kansen maar toen het er echt om ging greep Iris goed in waardoor het 2-4 bleef. Ook Lenny liet zichzelf zien, in de auto richting Heerhugowaard lag hij nog te slapen maar in dit kwart was hij klaarwakker. Met meerdere onderscheppingen was hij van grote waarde voor de ploeg. Het werd toch nog 3-4 door een mooi punt van Apollo en BEP kwam goed weg bij een paar ballen die er net niet ingingen voor Apollo. En waar Lenny en Iris verdedigend de reuzen van Apollo de baas waren, gaven Daan en Björn aanvallend nog even gas. Eerst Björn met een schot van grote afstand, nu kan je na zo’n schot blijven kijken of hij erin gaat maar dat mag niet van de coach. Björn ging dan ook direct achter zijn eigen bal aan, deze ging mis, hij ving hem zelf af en maakte direct de belangrijke 3-5. Mooi om te zien dat de zaken waar de coach zo vaak op wijst opgepakt worden en dan ook nog tot resultaat leiden. Vervolgens was het Daan die de 3-6 maakte.

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, Apollo maakte er nog een waarmee de eindstand uiteindelijk 4-6 werd. Vervolgens werden er nog strafworpen genomen, BEP doet dit uiteraard zoals het hoort onderhands maar zoals zo vaak de tegenstander bovenhands. Nu is het onderhands natuurlijk een stuk lastiger dus de bovenhandse punten tellen we maar voor de helft. Apollo maakte 5 strafworpen, voor BEP scoorde Björn, Daan (2x) en Anne een strafworp. Daarmee werden de strafworpen gewonnen met 2 ½ tegen 4 in het voordeel van BEP (de KNKV hanteert overigens een minder goede methode).

Na afloop werd er zelfs nog getrakteerd om het feest compleet te maken. Al met al weer een goede wedstrijd, jullie mogen trots zijn. Goed blijven luisteren naar de coach, goed jullie best blijven doen en vooral veel plezier hebben.