BEP – KCR

Het zaalseizoen ligt definitief achter ons en inmiddels zijn we allen van start gegaan op het veld. Vorige week werd er door de selectie een vierkamp gespeeld in de buurt van Zeeland. De resultaten van Bep 2 waren goed, de resultaten van Bep 1 toch wel behoorlijk wisselvallig. Tamara Tesselaar was overigens de topper afgelopen weken voor de selectie, want bij een tekort aan dames op het toernooi kwam zij bijspringen. Enkele spelers namen na de teleurstellende beslissingswedstrijd in Gorredijk een korte break, zo ging Thalia naar New York, Pieter op wintersport en was Iris nog in San Francisco te vinden afgelopen weekend.

De vrijdagavond zal door velen niet snel vergeten worden, want Corina en Inge Stam leverden een geweldige prestatie door een quiz van internationale klasse af te leveren. De Engelse taal werd bijgeschaafd, het hooghouden van sponsoren werd op waarde ingeschat, de muzieksmaken werden benoemd en er werden een aantal mensen eens goed in de ogen gekeken. Daarnaast was de catering goed verzorgd en zag ik een aantal nieuwe gezichten achter de bar, top geregeld allemaal!

Waar het weer de afgelopen weken onstuimig was, waren er zowaar zonnebrillen te zien aan de Flevostraat op de zaterdagmiddag. Al heel vroeg vertrokken de D3, D2 en B1 voor hun uitwedstrijden, want er werd onder andere al om 10.00 uur ingefloten voor de wedstrijd MIA B1 tegen BEP B1. Na een zwaar zaalseizoen en 14 wedstrijden lang op de tenen lopen was er nu de kans om te laten zien dat we de betere zijn in de 1ste klasse. Dat is in de eerste wedstrijd in ieder geval gelukt, want met ruim twintig doelpunten en leuke gevarieerde aanvallen was onze B1 veel te sterk in Amersfoort.

Eenmaal terug in Purmerend was de A1 bezig met een leuke wedstrijd tegen AW.DTV. Scores vielen er in het eerste kwartier niet echt veel, maar het was spannend en leuk voor het publiek. In de tweede helft bleek Bep A1 de sterkere en had het AW onder leiding van Youp Brugman niet veel meer in te brengen. Met een grote uitslag stapte onze A1 onder luid applaus van het veld. Ondertussen was de C1 begonnen tegen KZ en ook dat was tot de laatste seconde spannend.

De lucht betrekt langzaam en het zonnetje verdwijnt. De jassen gaan weer dicht en zelfs de paraplu wordt met een schuin oog gezocht. Hoe zit het eigenlijk met de tegenstander uit Ridderkerk? KCR 2 staat halverwege het veldseizoen bovenaan en hoopt kampioen te worden. Voor Bep 2 ziet het er nog een stuk spannender uit, want er is maar een verschil van één punt naar de degradatiestreep. Oftewel beide ploegen willen het 2de deel van het veldseizoen goed van start gaan, een leuke wedstrijd voor de boeg dus. Die wedstrijd begint met een vlijmscherpe Spijker, want die schiet direct met scherp. Na zes schoten staat de teller al op 3 goals en twee net niet goals. Ondertussen is Bep 2 met een voorsprong van 4-2 slecht met twee opgelegde kansen omgegaan. Een vrije doorloop en een strafworp worden gemist waardoor KCR 2 weer langszij komt, 4-4. Wederom op 6-6 een tweetal 100% kansen die gemist worden vanaf de strafworpstip. Verder is het spel van onze ploeg goed. Er wordt uit vele hoeken en standen geschoten en daarnaast komt iedereen aan bod. Verassing in de basis was wederom Tamara, die samen met Jessie heerste onder de korf. De heren van KCR durfden de duels niet te winnen van onze lange dames en zo konden Richard en Jeroen blijven aanleggen. Toch bleef KCR knokken, want er staat een kampioenschap op het spel in hun ogen. Een goede eerste helft wordt beloond met een 14-12 voorsprong in de rust. Inge Stam gaat tevreden naar de limonade toe met haar ploeg. De rust geeft KCR de gelegenheid om een nieuw strijdplan te bedenken, maar na het fluitsignaal komen ze niet zomaar dichterbij. De 16-13 is een mooi voorbeeld over hoe Bep 2 nu speelt, want Lynn speelt met een prima actie Isabel vrij en die rond deze aanval prima af. Er worden wat tactische wissels toegepast en het vak van Jeroen en Richard krijgt iets meer moeite met het afronden van de kansen.

De tegenaanval van Inge Stam volgt, want haar tactische troef is Kai die op de plaats van Jeroen komt, die een prima wedstrijd had gespeeld. Kai maakt zijn invalbeurt meer dan waar, want binnen enkele tellen legt hij een goed gewonnen reboundduel door het mandje en daarmee komen we op een 19-16 voorsprong. Spijker maakt de 20-16 van afstand en er zijn nog 5 minuten te gaan. Dat is altijd een gevaarlijk moment, want stiekem denk je dan aan de overwinning terwijl die zo door je vingers kan glippen. Een laatste stuiptrekking van KCR werpt zijn vruchten af, 20-16, wordt 20-17, 20-18…. Met nog één minuut te gaan wordt het zelf 20-19 en fluit de scheids nog eens voor tijdrekken in ons aanvalsvak. Een laatste kans voor KCR om gelijk te maken… Bij de beslissingswedstrijd van een paar weken geleden was dit zeker een gelijkmaker geworden, maar nu trekt Bep 2 verdiend aan het langste eind! De eindstand van 20-19 levert twee hele belangrijke punten op en houdt zowel de titel- als de degradatiestrijd in leven dit veldseizoen! Complimenten voor de hele ploeg, geknokt als leeuwen!

Bep 1 startte met dezelfde acht spelers als in de beslissingswedstrijd, echter waren de vakken wel voor nu even door elkaar gehusseld. De stand is als volgt, Bep 1 staat in de middenmoot, maar met een blik achterom gericht, want daar staan een aantal ploegen die zomaar kunnen verrassen op het veld. Helemaal onderaan staat KCR 1 en zij hebben maar één enkel puntje verzameld eerste helft veld. Dat betekent dat bij winst van BEP 1 vandaag, de achterstand acht punten zou zijn in ons voordeel. Bij verlies blijft het onderin spannend komende weken.

De beginfase van de wedstrijd was aanvallend goed, maar verdedigend stapelden de fouten zich op. De eerste kans om snel uit te lopen was daarmee verkeken en na 10 minuten keken we zelfs tegen een achterstand aan. Die werd door prima gevarieerd spel omgebogen naar een voorsprong en met een 14-11 zaten we aan de limonade. Een slimme wissel van KCR pakte heel goed uit, want waar de aanvallen in de eerste helft vrij soepel verliepen en er kansen genoeg waren, kwam er na rust wat zand in de motor. KCR kwam langszij en geloofde nog in een goede afloop en er kwam steun uit onverwachte hoek. Waar bij de beslissingswedstrijd keuzes van de scheidsrechter onverklaarbaar waren, waren er vandaag op zijn minst vele discutabel. Echter hadden we zonder de onnodige fouten in de eerste helft en met een iets scherpere afronding geen nadeel gehad van fouten op arbitraal niveau. We hebben het in dit geval zelf spannend gemaakt en tja, je voelt hem al aankomen… Het is dit seizoen vele malen eerder gebeurd, de wedstrijd glipt uit onze handen… Dat betekent dat er uiteindelijk na rust maar zeven keer wordt gescoord door ons en er een eindstand van 21-25 op het scorebord staat.

Een grote domper, misschien zelfs een onnodig verlies, maar toch was het spel de eerste helft goed. Iets om op voort te gaan bouwen en dat is nodig ook, want over twee weken staat de kraker tegen KVA op het programma. Een ploeg die we onder ons moeten gaan houden, dus we mogen, en moeten, aan de bak! De wedstrijd vindt plaats aan de Flevostraat en hopelijk met een lekker temperatuurtje voor jullie allemaal.

Tot dan!

Groetjes Bep 1 & 2