BEP D2 – Helios D1

Het was weer een vroege wedstrijd op de zaterdagochtend. We hadden gehoopt op een lekker zonnetje, maar die kregen we helaas niet te zien, maar dat maakte helemaal niet uit. Helios D1 dus …. Ons hele team was aanwezig, dus kom maar op!

Al vrij snel in de wedstrijd zet Kai BEP op een voorsprong van 1 punt. Er wordt goed samengewerkt en dit resulteert in weer een punt gemaakt door Jayden, met een mooie aangeef van Luuk. Ook Sjors is lekker op dreef en hij schiet ze er vrij vlot in. Hij scoort de 3-0, 4-0 en de 5-0. Lekker bezig! Ook Jens is trefzeker en maakt er 6-0 van. Helios heeft het moeilijk met onze BEP’ers, maar ze doen dapper hun best.

En gelukkig voor Helios kunnen zij de stand op 6-1 zetten. Dan probeert Sjors iets nieuws; hij scoort de bal van onderaf door de korf. Helaas vindt de scheidsrechter dat geen goed idee en keurt het natuurlijk af! Jammer hoor.

Nu even snel de rust in; even wat drinken en een peptalk van de coaches. In de eerste helft zaten Julia en Wim aan de kant, maar nu is het hun kans om te spelen en gaan Isabel en Jens eruit. Maar dan valt Lotte plotseling en heeft haar enkel geblesseerd. Haar schoen gaat snel uit en ze strompelt naar de kant. Gelukkig wordt ze goed opgevangen door de coaches. Ze kan helaas niet meer verder spelen en Isabel gaat het veld op in haar plaats.

BEP is even afgeleid door dit alles en Helios ziet zijn kans schoon en zet de stand op 6-2. Natuurlijk gaat de D2 gelijk weer in de aanval en Kai maakt de 7-2 onder de korf. Dan maakt Jayden er alweer 8-2 van. Tijdens deze wedstrijd wordt er veel geschoten op de korf, maar ze gaan er jammer genoeg niet altijd in. Er waren kansen genoeg. Kai is ook goed bezig en brengt de stand op 9-2! Helios krijgt ook nog een vrije bal, maar die weten ze niet te benutten. Tenslotte maakt Isabel het af met een 10-2! Prima stand om mee te eindigen. Lekker gespeeld en op naar de volgende wedstrijd.

Julia Ekels