Komend seizoen: wijzigingen in competitieopzet

Vanaf seizoen 2018-2019 wijzigt de competitie-opzet. Hieronder vind je uitgelegd ‘hoe en wat’.

In de achterliggende maanden is een aantal KNKV-bestuurders het land in getrokken om ‘de klant’ te vragen of er ja dan nee iets gewijzigd zou moeten worden. Dat draaide uit op een ‘ja’ en daar is vervolgens over nagedacht. De conclusies zijn deels terug te vinden in de seizoensplanning voor 2018-2019 en het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • De veldcompetitie start voor iedereen een week later – Er was altijd gedoe als je in het late vakantieschema zat. Dan was het laatste weekend van de vakantie meteen het eerste competitieweekend en dus weinig tijd om te trainen. Aanvang dus op zaterdag 8 september voor iedereen.
  • De meeste teams spelen de hele maand oktober nog buiten – Het is dan vaak nog aardig weer en men had wel eens het gevoel wat vroeg de zaal in te gaan. Er zijn nu acht competitieronden vòòr de zaalperiode, de laatste in het weekend van 27/28 oktober.
  • Een belangrijke verandering is ook de start van de zaalcompetitie. Omdat er dus langer buiten gespeeld wordt moet de zaalcompetitie ook wat later beginnen. Dat wordt dan 24/25 november.
  • Als je later begint ben je ook later klaar – Logisch gevolg is dus, dat de zaalcompetitie voor de meeste teams tot en met eind maart duurt. Dan volgt weer een iets langere overgangsfase, zodat met Pasen, omstreeks 20 april, weer met de buitencompetitie wordt begonnen. Omdat de tweede helft van het veld later start, zal de veldcompetitie doorlopen tot half juni 2019.

Verder zullen zowel de voorjaars- als de meivakantie meer worden ontzien, het eerste weekend van deze vakanties is standaard vrij. Rondom Kerst en Oud & Nieuw is er in bijna alle klassen een ‘winterstop’ van drie weken.

Het complete competitieschema kun je hier in pdf bekijken.