KNKV ontvangt ruim € 500.000 van Nederlandse Loterij

Het KNKV ontvangt over het jaar 2017 553.447 euro van Nederlandse loterij, bedoeld voor de korfbalsport. De totale 2017-afdracht van de Nederlandse Loterij aan de sport bedraagt 44,7 miljoen euro. Dit is een stijging ten opzichte van 2016. Over dat jaar ontving het KNKV 532.209 euro en de totale afdracht aan de sport bedroeg toen 42 miljoen euro.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Deze bijdrage zetten wij in voor de brede ondersteuning van de korfbalsport, zowel aan de topsport- als participatiekant. Het KNKV is uiteraard erg blij met de bijdrage en bedankt Nederlandse Loterij én natuurlijk de spelers van Nederlandse Loterij.”

NOC*NSF, goede doelen, samenleving
De gehele opbrengst van Nederlandse Loterij (2017: 165 miljoen euro, 2016: 149 miljoen euro) wordt jaarlijks geïnvesteerd in de Nederlandse sport via NOC*NSF, achttien doelen op het gebied van gezondheid en bewegen en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Wij zijn blij dat de Nederlandse Loterij zo kort na de fusie tussen Lotto en Staatsloterij de weg omhoog heeft weten te vinden. De bijdrage die de Nederlandse Loterij al jaren aan de sport levert is niet alleen van grote waarde voor de sport zelf, maar voor heel Nederland. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven en zorgt voor vriendschap en respect. Met deze stijgende jaarlijkse bijdrage zijn we nog beter in staat om er voor te zorgen dat écht iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport.”

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “Nederlandse Loterij is ontzettend trots op het feit dat wij zo’n groot bedrag kunnen investeren in Nederland en in de Nederlandse sport in het bijzonder. Het is onze ambitie om die investering jaarlijks te verhogen.”De totale opbrengst over het jaar 2017 is meer dan 165 miljoen euro. Van de totale opbrengst over 2017 investeert Nederlandse Loterij 17 miljoen euro in 18 goede doelen, 44,7 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de Nederlandse sport en 104 miljoen euro gaat naar Nederlandse samenleving.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van Nederlandse Loterij is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. “Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging.”

Bron: KNKV