Voorwoord van de Jeugdvoorzitter

Het was een leuke korfbalweek. Afgelopen woensdagavond speelde de B1 al een erg spannende wedstrijd die eindigde in een gelijkspel. De E2 eindigde hun wedstrijd zaterdag ook met een gelijkspel. Zij hadden bij winst vandaag al kampioen geworden maar nu houden ze ons nog iets langer in spanning.

Verder nog een aantal spannende wedstrijden waarvan ik er een aantal heb kunnen bekijken. Helaas ook pech deze week, de A3 moest vanwege blessures hun wedstrijd staken.

Op Hemelvaartsdag waren er toernooien voor de RTC teams. Dit zijn de Regio Talenten teams. Ook dit jaar zijn een paar van onze jeugdleden geselecteerd voor regioteam Noord West. Milan Boonstra speelt mee met Noord-West onder 19, Jari Leemhuis met onder 17. Zij hadden donderdag een toernooi bij Maassluis. Het team van Milan wist met 3 gewonnen wedstrijden, één gelijkspel en één verloren wedstrijd als 2e te eindigen. Het team van Jari is met 2 gewonnen wedstrijden 5e geworden.

Jens de Boer speelt bij het team onder 15. Hun toernooi was in Eindhoven en zij zijn, nadat ze poule winnaar werden en de kruisfinale wonnen tweede geworden omdat zij helaas de finale met 6-9 verloren van Den Haag.

Ook bij Noord-West onder 13 is een talent van BEP geselecteerd. Rosalie Reedijk heeft donderdag het toernooi in Nijverdal gespeeld. Zij werden jammer genoeg één na laatste. Van wat ik heb gehoord was het voor iedereen een lange maar ook een leuke dag.

En wij zijn natuurlijk hartstikke trots op deze talenten van BEP!! We gaan alweer de laatste weken van het seizoen in. Dat betekent niet dat het rustig wordt want deze week zijn er 2 wedstrijden, de D3 op dinsdagavond en woensdagavond de F2.

Donderdag geeft de selectie aan alle jeugdteams een clinic. De E en F teams zijn om 18 uur aan de beurt, de C en D teams om 19 uur en de A en B teams om 20 uur. Zorg allemaal dat je erbij bent want het belooft een leuke en leerzame clinic te worden!

In het Pinksterweekend zijn geen wedstrijden maar het is nog steeds een BEP weekend want de jeugd gaat dan op kamp in Woudenberg. Allemaal heel veel plezier!

Als we dan al verder vooruitkijken dan zien we op 26 mei de één na laatste ronde van de competitie. Er zijn nog kansen op kampioenschappen én op 26 mei houden we bij de laatste wedstrijd van BEP 1 ook de Kampioenenparade. Alle kampioenen van het seizoen 2017/2018 zullen dan in het zonnetje gezet worden.

De Jeugdcommissie is nu nog hard bezig om alle teams voor het volgende seizoen in te delen, maar vanaf 11 juni zullen we al beginnen te trainen in de nieuwe selecties.

En dan is op 23 juni het Tiny Eggers Tien toernooi. Dus zoek een maatje en geef jezelf op voor het toernooi! Dan maken we er met zijn allen weer een top toernooi van. Een fijne Pinksteren allemaal en geniet van het lange weekend.

Namens de JC,  Annouska