BEP E2 – Furore E4

D-day was aangebroken, want na een geweldig zaalseizoen van de E2 waarin zij kampioen waren geworden, kon de E2 dit huzarenstukje herhalen door vandaag na winst op Furore kampioen op het veld te worden. De E2 had tot nu toe 3 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Het team was gemotiveerd, maar wist dat dit een taaie wedstrijd zou worden, want de vorige wedstrijd tegen Furore was maar nipt gewonnen. Het team was gemotiveerd tot op het bot. De zenuwen gierden door de kelen en dan voornamelijk bij de vele supporters.

1e kwart E2 ging er gelijk vel in, want je weet de eerste klap is een daalder waard. Helaas viel die eerste klap aan de zijde van BEP. Het stug verdedigende Furore had een snelle uitbraak en scoorde 0-1. Dit was niet het begin waar we op gehoopt hadden en het werd helaas erger, want Furore scoorde helaas weer dus aan het eind van het eerste kwart stond BEP met 0-2 achter.

2e kwart BEP en Furore waren goed aan elkaar gewaagd. BEP probeerde door de verdediging van Furore heen te breken, maar zoals al gezegd de verdediging van Furore stond als een huis. Aan het einde van de 2e kwart was er een lichtpuntje. Strafworp voor BEP, maar helaas kon Björn de strafworp niet omzetten in een punt. Dus aan het eind van de kwart was de score nog steeds negatief voor BEP 0-2.

3e kwart Het 3e kwart begon goed voor BEP, want eindelijk braken ze door de verdediging van Furore 1-2 door een doelpunt van Björn. Helaas verslapte toen even de concentratie en wist Furore toch weer te scoren 1-3. Niet veel later kreeg BEP wederom een strafworp, maar helaas ging deze fraai genomen strafworp van Do er niet in. Niet veel later wist Do zich toch te revancheren door te score 2-3. De wedstrijd kon weer alle kanten op.

4e kwart 2-3 was de stand en BEP wist dat ze er alles aan moesten doen om vandaag toch nog het kampioenschap binnen te slepen. De supporters hadden het niet meer en schreeuwde de longen uit hun lijf. Sommige durfde zelfs niet te kijken. Gelukkig deden de spelers dat wel en gingen er vol overgave in. Aanval na aanval werd door de verdediging van Furore neergeslagen en alle schoten die wel lukte gingen er helaas niet in. Het zag er naar uit dat BEP ging verliezen. BEP bleef proberen en wat dat betreft is de E2 net de Deutsche Mannschaft ze gaven niet op. We zaten in de laatste seconde en Björn wist er toch nog een schot uit te persen en ja het lukte 3-3.

Helaas was dit niet genoeg voor het kampioenschap, maar BEP is nog wel ongeslagen. De coach van Furore was het niet eens met het laatste punt en zei dat dit buiten de tijd was, maar na een vaderlijk gesprek met Coach Edwin kwam hij tot inkeer.

De strafworpen eindigde ook in een gelijkspel 6-6 met onder andere punten van Lenny, Iris en Ruben. Nu moet de E2 wachten tot 26 mei wachten op een volgende kans op het kampioenschap. Ze moeten dan zelf niet spelen, maar de enige overgebleven concurrent WWSV moet dan spelen en bij verlies of gelijkspel van WWSV is het kampioenschap toch binnen. Mocht dat niet lukken dan heeft BEP het nog in eigen handen, want dan moeten ze op 2 juni uit tegen WWSV winnen of gelijkspelen om hun huzarenstukje van de zaal ook op het veld te herhalen.

Sidney Plankman