Vrolijk Voorwoord van de Voorzitter

We kunnen terug kijken op een zonnig en feestelijk competitieweekend. Laten we beginnen met het huldigen van 3 kampioensploegen. We starten met de D1, na lang wachten werden ze nu eindelijk officieel in het zonnetje gezet. Daarna de B2, zij wisten met een grote overwinning het kampioenschap binnen te halen. Zij speelden hun kampioenswedstrijd niet op Purmerendse bodem maar kwamen snel naar de Flevostraat om de medaille en bloemen in ontvangst te nemen.

Als klap op de vuurpijl was daar onze B1. Bij winst werden ze kampioen en zoals wij verwacht hadden ging dit lukken. Niet gehuldigd maar wel kampioen zonder zelf te spelen de E2. Zij komen volgende week in de schijnwerpers te staan! Gefeliciteerd E2, D1, B2 en B1 met deze prestatie. De toppers van de B1 zullen ons op het NK op 9 juni in Nijverdal een plezierige korfbal dag bezorgen. Waar BEP misschien dan eindelijk historie kan gaan schrijven met een eerste Nederlandse kampioen in de geschiedenis van korfbalvereniging BEP. Geniet van deze dag dat is het voornaamste want zo een NK blijft voor iedereen een feestje!

Maar we waren er nog niet, in de rust van het eerste was daar onze traditionele kampioenen parade. Zes jeugdploegen stonden daar klaar voor hun verdiende ereronde om het kampioenschap te vieren. Dat deden ze vol overgave, stralen lieten ze zich toe juichten door het publiek om vervolgens een ere haag te vormen voor de spelers van het eerste. Altijd leuk!!! Het was druk op ons zonnige terras en al deze toeschouwers zagen dat ons tweede overtuigend belangrijke punten binnen haalde en hiermee zichzelf veilig heeft gesteld en volgend jaar weer uitkomt in de reserve overgangsklasse. Het eerste kon de onverwachte ingeslagen weg naar een eventueel kampioenschap niet waar maken. Zij verloren in een wedstrijd waar soms de spirit en scherpte weg was die je juist voor dit soort wedstrijden de hele wedstrijd moet hebben.

Rest ons nog 1 competitie ronde en dan sluiten wij het seizoen 2017/2018 af. Volgend seizoen starten we met frisse moed, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Onze selectie heeft zaterdag al even een inkijk gehad naar dit nieuwe seizoen. Een kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe staf, “oude” gezichten die blijven en nieuwe gezichten die komen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er volgend jaar mooie resultaten worden neergezet met deze enthousiaste en leergierige groep.

Het nieuwe seizoen houdt ook in dat wij allemaal gaan spelen in onze nieuwe BEP shirt. Het overgangsjaar ligt achter ons dus volgend seizoen speelt elk BEP lid in een modern groen-wit shirt. Voor degene die een grotere maat nodig hebben dan de maten die in de collectie zitten, kunnen de shirts vermaakt worden. Hierover zal ik in het volgende krantje wat meer informatie geven.

Nog even voor in de agenda: zaterdag 23 juni het Tiny Eggers Tientoernooi. De afsluiting van de competitie die niet gemist kan worden.

Woudenberg, een magische plaatsnaam voor onze club. Want dit is de plaats die al ruim 40 jaar garant staat voor een Pinksterweekend waar onze jeugd het hele seizoen naar toe leeft! Een weekend van plezier, feestjes, spelen, lol, geen slaap, dropping maar vooral samen zijn. Van 6 tot 16 jaar, jongen of meisje, het maakt niet uit: 1 grote groep die er samen een geweldig weekend van maken.

Maar laten we de 22 man leiding niet vergeten, zij verdienen een groot compliment samen met de kinderen zorgen zij ervoor dat het voor iedereen een onvergetelijk weekend wordt! Daarbij hielp het weer ook een handje mee dit jaar!

We zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar, de jeugd blijft nog even doortrainen en we proberen de vrijwilligers functies die vacant zijn op te vullen voordat we met vakantie gaan zodat we allemaal even een paar weken vrij zijn en ons weer kunnen opladen voor het nieuwe seizoen!

Als laatste nog een even dit, in één vak staan 2 broers met 2 zussen, 2 zwagers en 2 schoonzussen en toch staan er maar 4 personen in het vak? Rara hoe kan dit? Zo zag 1 vak eruit van het eerste in het laatste kwartier van de wedstrijd. Dit kan alleen maar bij korfbal of is het dit kan alleen maar bij BEP, ik denk een combinatie van beide maar het maakt onze club wel uniek en maakt mij trots!

Wie dit leest Is gelukkig

LOESJE