Beschouwend woord van de voorzitter

We kunnen terug kijken op een paar zomerse weken, de maand mei heeft ervoor gezorgd dat het voorjaar goed gestart is met veel zonuren! Dit geeft je energie, zo ook voor onze club waar de laatste weken nog veel is gebeurd.

Vorige week een activiteit niet genoemd in mijn voorwoord, maar daarom niet minder belangrijk en blik ik er nu nog even op terug. Woensdag 23 mei was een groot aantal selectie leden aanwezig in ons clubhuis, niet om te trainen of bespreken, niet om schoon of te maken of kantinedienst te draaien,………. zij gingen deze avond de wijk in om te collecteren voor het Oranje Fonds. De slogan van het Oranje fonds is: Samen maken we Nederland mooier en socialer!

Dat hebben we gedaan met 10 collecte bussen in de hand is de selectie aangevuld met (bestuurs) leden 1,5 uur op pad geweest om voor het fonds en BEP zoveel mogelijk op te halen. De verenigingen krijgen namelijk 50% van de opbrengst dus goed voor Nederland en goed voor onze club. Twee vliegen in de ene bekende klap. Bedankt collecteerders en de opbrengst maken we nog bekend!

We doen er samen alles aan om ervoor te zorgen dat er geld binnen komt zodat onze financiële positie gezond blijft. Dit gebeurd met inzet van heel veel leden en sponsors. Onmisbaar voor de club, ik noem zomaar even een rijtje op: Oud Papier, Kantine omzet, Sponsors, Grote club actie, Sponsorloterij, Uitslag raden en ik zal vast nog wel iets vergeten maar daarom niet minder belangrijk. Het lijkt een hele lijst maar een club kost ook veel geld en daarom is het belangrijk dat we altijd bezig blijven met hoe we onze inkomsten kunnen handhaven of zelfs verbeteren. Afgelopen week hebben wij de bevestiging gekregen dat we aangemeld zijn voor het NEDVANG project. Dit is een project gecoördineerd vanuit de gemeente en hierbij is het de bedoeling dat met inzet van de verenigingen de wijken schoon blijven.

BEP wordt ingezet in de wijk De Koogmolen, dicht bij ons complex dus ideaal. Dit betekent dat wij er samen voor gaan zorgen dat onze wijk schoon blijft en als we dit naar behoren doen verdienen wij hier een aardig bedrag mee. Jan Punt is de trekker van dit project en zal binnenkort de boel op gaan starten en dan horen jullie er zeker meer van.

Ook de sponsors zijn belangrijk voor het voortbestaan van de club, zij zorgen voor een enorme financiële boost en wij waarderen dat enorm. Natuurlijk zijn we altijd hard bezig om het aantal sponsors uit te bereiden. Dit gebeurd veelal achter de schermen en als lid merk je niet heel veel van de tijd die het kost om ons sponsorbestand op peil te houden. Wij willen eigenlijk dat onze leden hier meer bij worden betrokken omdat op deze manier de vijver waaruit je kan vissen breder en groter wordt.

Daarom gaat het bestuur in samenwerking met de sponsorcommissie onze leden oproepen mee te denken over de sponsoring. Is er iemand in jouw omgeving waarvan je denkt dat zou wel eens een kandidaat sponsor kunnen zijn laat ons het dan weten. Het is zonde als er mensen zijn die onze fantastische club financieel willen sponsoren maar niet weten hoe ze bij ons binnen komen. Wij gaan jullie als leden hier de komende periode meer bij betrekken en vragen dan jullie actieve bijdrage!

Nog even afsluiten met wedstijdzaken, de laatste speelronde zit erop. De E2 heeft nog even hun kampioensfeestje gevierd, gefeliciteerd! Is het uiteindelijk toch nog gelukt en kunnen jullie je de beste van de poule noemen!

De selectie sloot de competitie af in het verre Gorinchem. Geen punten mee naar Purmerend maar uiteindelijk na een moeizame start van het eerste twee leuke wedstrijden gezien. Het afscheid in stijl van Jeroen die na dit seizoen niet meer in de selectie speelt. En dan ik moet het toch even kwijt: Thimo je bent ook dit weekend weer boven je “niveau” uit gestegen!!

De afsluitende bbq,s met diverse teams hebben plaats gevonden of vinden nog plaats en daarmee gaan we allemaal even lekker op vakantie om in augustus weer fris en fruitig te starten met de trainingen opgevolgd door ons eigen toernooi want dan zien we elkaar allemaal weer en kijken we vol verwachting uit naar een nieuw seizoen.

 

Rest mij voor deze week nog de B1 heel veel succes te wensen op het NK zaterdag! De bus is inmiddels vol, leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast is om bij deze kanjers te gaan kijken. Het wordt zeker weten en mooi feestje en ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ga er heerlijk van genieten samen! Tot zaterdag,!

  • Je kunt alleen
  • Tijd verspillen
  • Als je vergeet
  • Er van te genieten !

Loesje