BEP B2–OKV B1

En dan is het toch echt zover. De allerlaatste wedstrijd van een ongelofelijk leuk team, de B2. Ik wil eigenlijk in een vogelvlucht in dit verslag schrijven hoe het seizoen is gegaan maar mij kennende zal het toch wel weer wat leesvoer worden…..

Aan het einde van het vorige seizoen kwam iedereen de eerste training wat schoorvoetend het veld oplopen. Uit meerdere teams was de B2 gevormd met maar liefst drie trainer/coaches. Na 1 training was het al een leuk team en vond iedereen het ontzettend leuk. De klik was er en om wat te presteren is dat natuurlijk belangrijk. Terwijl iedereen snakte naar wat korfbal-vrijheid en een trainingsstop waren de boys en girls aan het smeken om toch echt gewoon door te gaan met trainen. Misschien dat ze dit na verloop van tijd toch wel gingen betreuren…… (ach die arme bovenbenen). Na de welverdiende vakantie begonnen de trainingen weer en werd er hard gewerkt aan conditie, team en vak.

Inmiddels waren de trainers/coaches hun hoofden aan het buigen hoe nu toch iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten spelen. Achteraf kan ik iedereen vertellen dat ze daar ongelofelijk goed in geslaagd zijn. Eerste helft veld gingen met wat ups maar ook met wat downs. Sporting West was voor iedereen te sterk.

Ook in de zaal troffen we Sporting West en kon het altijd vele aanwezige publiek genieten van goede wedstrijden maar ook verbaasd zitten te kijken naar een wedstrijd die geheel niet lukte. De welbekende deksel op de korf. Ook hier was het Sporting West die zich met kop en schouder boven de andere ploegen uit wist te werken. Een terechte kampioen.

Inmiddels moest er “afscheid” genomen worden van trainer Bart. De bovenbenen waren daar vast erg blij mee maar er was geen speler/ster die dit leuk vond. De kanjers hebben gelukkig via een leuke lachwekkende training trainer Bart uit kunnen zwaaien en hem succes kunnen wensen met zijn nieuwe uitdaging.

Inmiddels was de indeling voor het 2e helft veld bekend en de B2 rook kansen. Nog fanatieker werd er getraind en nog meer vak trainingen. De eerste wedstrijd was goed te zien voor de toeschouwers dat de B2 niet gewoon alleen maar de wedstrijden wilde spelen. Neee dit was een fanatisme van de bovenste plank. De tegenstanders werden allemaal weggespeeld. Natuurlijk niet allemaal met gemak. Er moest natuurlijk wel voor gewerkt worden. Als de “concurrentie” dan elkaar van punten besteelt is de B2 op een woensdagavond, zonder te spelen kampioen. De uitwedstrijd tegen KZ wilde de B2 de 20 doelpunten halen (of was het niet willen maar moeten….) en dat lukte helaas net niet. Toch na afloop vreugde en 11 blije koppies. En ja de trainer/coach hebben wij toch ook betrapt langs de lijn steeds trotser te gaan lopen.

Daarna werd er snel naar BEP gereden voor de officiële huldiging met daarachteraan het bekende rondje in de rust van het 1e. Hoorde daar nou ook dat gezamenlijk douchen bij of had ik dat nou weer niet mogen schrijven… En dan vandaag de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. Natuurlijk weer met een opdracht. Winnen!! En ook dat is gelukt. Ook nu net niet de 20 doelpunt en gehaald, maar weer een heerlijke wedstrijd. Wat een top seizoen zeg.

  • Bep B2              6 – 12  92 voor – 30 tegen
  • OKV B1             6 – 6   40 voor – 56 tegen
  • KZ/Hiltex B3  6 – 4   43 voor – 64 teen
  • Groen geel B3 6 – 2   45 voor – 70 tegen

Al heel wat jaren sta ik langs de lijn bij wedstrijden (voetbal en korfbal) maar dit seizoen heb ik toch wel iets bijzonders mee mogen maken. Altijd ongelofelijk veel ouders mee (ja, zelfs de tegenpartij vond dat opvallend), altijd hardwerkende kids binnen de lijnen, altijd nuttige maar ook leuke trainingen, altijd lol met elkaar, ook buiten korfbal om. Ik vond het een genot om elke zaterdag langs de lijn te staan en jullie zo te zien groeien.

Groot compliment voor jullie als team die altijd alles voor elkaar over hadden, altijd met respect met elkaar omgingen en elkaar hielpen waar dit nodig was.

Groot compliment voor de ouders/verzorgers die elke week maar weer mee waren en vol enthousiasme langs de lijn stonden.

Groot complimenten voor de scheidsrechters zowel bij de uit- als de thuiswedstrijden. Zonder zouden we natuurlijk helemaal niet kunnen spelen.

En als laatste wil ik een groot compliment maken aan de 3 trainer/coaches Tom, Jordy en Bart, wat hebben jullie het goed gedaan zeg! Alle tijd die jullie hier in gestoken hebben, wordt door iedereen enorm gewaardeerd!!

Voor iedereen een fijne vakantie (B1 nog succes tijdens het NK) en heel veel plezier en succes tijdens het volgende seizoen.

Sandra en Britt