BEP B1 en Nederlands Kampioenschap

Zaterdag 9 juni was de langverwachte dag, waarop onze B1 op weg ging naar Nijverdal om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap. De belangstelling om mee te gaan en aan te moedigen was zo groot, dat de touringcar al snel vol was en er dus ook veel mensen met eigen vervoer die kant op gingen. De touringcar werd professioneel en geheel belangeloos door Maarten (de vader van Marcha) heen en retour gestuurd.

De spelers waren voor de gelegenheid in een nieuw inschietshirt gestoken, ter beschikking gesteld door sponsors IMAGO (van vader Erik van Jari) en MARTTECH (van vader Martin van Floortje). En de goede spirit werd helemaal compleet gemaakt door de meiden van de selectie, die vandaag als cheergirls (met bijbehorende outfit) door het leven gingen. Dan was het ook nog een keer fantastisch weer, dus eigenlijk kon er niet zoveel meer mis gaan. Er moesten alleen nog wat wedstrijdjes gewonnen worden.

De ontvangende vereniging NKC’51 had de organisatie van het toernooi serieus aangepakt, van een mooi programmaboekje tot en met verkeersregelaars rond het terrein. Petje af voor de organisatie.

Even een mooie plek geclaimd naast het speelveld, compleet met tent, zodat het geheel herinneringen opriep aan BEP-toernooien aan het Noorderpad in de Zuidoostbeemster, waar het BEP-terrein ook vaak op een camping leek. En toen kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijd zag er na de eerste helft veelbelovend uit, maar helaas keerde het tij de tweede helft en verloren we met 8-10, naar later bleek van de latere toernooiwinnaar Merwede. Jammer, maar het toernooi was nog maar net begonnen, dus geen paniek. De tweede wedstrijd tegen Apeldoorn werd met hernieuwde goede moed begonnen, maar al snel keken we tegen een behoorlijke achterstand aan, die toch goed gemaakt werd. Winst: 9-7! De laatste poulewedstrijd ging tegen Rust-Roest. Net als de voorgaande wedstrijden was het heel spannend en had de uitslag zomaar andersom kunnen zijn, maar door veel gecreëerde, maar helaas gemiste kansen verloren we deze wedstrijd met 7-9.

We hadden (zonder door gekleurde bril te kijken) zomaar in de finale kunnen staan of om de 3e/4e plaats kunnen strijden, maar het werd helaas een wedstrijd om de 7e en 8e plaats. En in deze wedstrijd liet de B1 zijn ware gezicht zien en werd de tegenstander makkelijk opgerold met 9-13. Leuk was dat ook alle reserves deze wedstrijd als volwaardig teamlid veel speelminuten kregen en zich goed in het team inpasten.

Dus ondanks dat iedereen voelde dat niet het maximale resultaat behaald was, kon iedereen terugkijken een een mooi toernooi en een hele leuke dag, die onze spelers en speelsters zich over jaaaaaren nog als de dag van gisteren zullen herinneren. Van alles zijn ook nog hele mooie (actie)foto’s gemaakt door Inge, zeker leuk voor de diverse plakboeken.

Na een voorspoedige terugreis, met slechts één pi(t)sstop, stond bij terugkomst bij ons clubhuis de cateringploeg Sandra, Rob, Dik en Pascal klaar met patat, fikandellen etc. en konden we nog even nakletsen over deze dag. Iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan dze dag, van spelers/speel-sters, tot meegereisde supporters en catering, hartstikke bedankt. Het was top!!! (Misschien iets voor BEP om zo’n toernooi volgend jaar ook te organiseren?)

Groetjes, namens alle ouders B1, Alle Schorn