SRC zoekt commissieleden en scheidsrechters!

Commissielid:

We zijn binnen onze commissie op zoek naar mensen. Om de taken die bij onze commissie horen goed uit te kunnen voeren hebben we echt snel mensen nodig. Onder andere het regelen van scheidsrechters, begeleiden van jeugdscheidsrechters, contact onderhouden en ondersteunen van onze verenigingsscheidsrechters en de bond en het stimuleren van leden om hun Korfbalmasterz bewijs te halen. Dit gaan wij met de groep waarin we nu werken niet meer redden!

Scheidsrechters gezocht:

Om in de nabije toekomst niet in problemen te komen hebben we MET SPOED een groep (senioren) leden nodig die hun scheidsrechters diploma gaat halen. Op dit moment komen we wekelijks gediplomeerde scheidsrechters tekort. Hierdoor lopen we al flink achter op het puntenaantal dat wij als KV BEP verplicht zijn te halen bij het KNKV. Doen we dit niet dan kost dit geld en kan het zelfs gebeuren dat er teams zijn die punten in mindering krijgen.

Naast alle jeugdwedstrijden en enkele seniorenwedstrijden in de breedtesport, die wij als club zelf moeten voorzien van een scheidsrechter, moeten wij wekelijks ook wedstrijden fluiten in de wedstrijdsport. De uitwedstrijden, die daarbij horen, worden voornamelijk ingevuld door een klein groepje scheidsrechters en beoordelaar/waarnemers. De druk op die mensen is enorm.

Daarnaast zijn wij als club verplicht om de wedstrijdsportteams, waarvoor geen externe scheidsrechter wordt aangeleverd, zelf te voorzien van een gediplomeerde scheidsrechter. Doen we dit niet dan vervalt het recht op een punt in de telling. Ook de groep gediplomeerde scheidsrechters die daarvoor beschikbaar zijn, wordt steeds kleiner en de druk op die leden neemt toe.

Dit gaat niet lang meer goed en daarom deze oproep: MELD JE NU AAN! Hoe groter de groep, hoe meer we de druk kunnen verdelen! Fluit je nu af en toe een wedstrijd maar heb je geen diploma, dat is toch zonde als dat wel punten zou kunnen opleveren?

Ouders van jeugdleden: Ook voor jullie zijn er mogelijkheden om ons hierbij te helpen. Spreek ons aan of stuur een bericht dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden kunnen zijn. (Oud) Scheids-rechters: Als je wel al je diploma hebben, maar niet meer willen fluiten, dan is er een kans dat je wel waarnemer of beoordelaar kan worden. Lijkt je dat wat, meld je dan ook aan.

De SRC: Joost Brugman, Casper Reus, Lonneke Hoogenhoud, Robert Oudejans, Martijn van Ee      src@kvbep.nl