Arbitrage proof

Vernieuwingen: Om een goed arbitrageklimaat te creëren,neemt het KNKV momenteel een aantal zaken onder de loep. Het ingezette traject Arbitrage-proof krijgt een update, zodat het voor verenigingen nog meer handvatten biedt, maar ook een stok achter de deur is om er werkelijk mee aan de slag te gaan en te blijven.

De afgelopen maanden hebben weer een behoorlijk aantal verenigingen het certificaat Arbitrageproof in ontvangst mogen nemen: Apollo Heerhugo-waard, BEP Purmerend, TOP Sassenheim, DOS ’46  Nijeveen, DVO Bennekom, DWS Kootwijkerbroek, Regio ’72 Vaassen, Stormvogels Westkapelle en Triade Langerak. Zij gaan verder aan de slag met de implementatie van hun aanpak op gebied van arbitrage. Wil je weten hoe zij dat doen? Neem dan contact met ze op.

Daarnaast ontwikkelt het KNKV een nieuwe scheidsrechtersopleiding, waarin de cursist en zijn/haar leerproces centraal staat. Er zal op verschillende manieren ondersteuning geboden worden, een leercoach voor het gehele leerproces, een verenigingsbegeleider één op één met de cursist en TeamTV waarin je beelden kunt bekijken én waarin ontwikkelmomenten uitgelicht kunnen worden.

Momenteel is de derde pilot van start. De ervaringen uit de pilots neemt het KNKV mee in de ontwikkeling van de opleiding.

Met elkaar zorgen we er voor dat er op iedere wedstrijd een opgeleide scheidsrechter komt, die fluiten leuk vindt!

Bron: KNKV