2 weken korfbal binnen BEP en de selectie

Vorige week is er eigenlijk maar één wedstrijd bij mij blijven hangen, namelijk de wedstrijd tussen Meervogels B1 en Bep B1. Het was een ware sensatie en geweldig om te mogen coachen en mee te beleven. Met een 22-23 overwinning werd mijn ploeg eindelijk een keer beloond voor het harde werk en kan de blik naar bovengericht worden. Er stond één team, gesteund door de reservebank, de ouders op de tribune en twee dolenthousiaste coaches. Deze week gelukkig weer met beide benen op de grond gezet, want de 16-5 overwinning op ZKV was zeer matig te noemen.

Verder was het Bep 2 vorige week die gemakkelijk won bij Telstar en er werd hard gewerkt voor de 30 doelpunten, maar Bep 2 bleef steken op 29 en won zodoende met 12-29.

Bep1 liep snel weg bij Telstar en speelde een gecontroleerde wedstrijd waarin Robert en Mark het vizier op scherp hadden, maar belangrijker was het dat ook Bodyn, Thimo en Lonneke waren goed in de afronding. Bep 2 mocht nog grotendeels invallen en zo waren de laatste doelpunten van Kai, Milan en Max en werd er meteen 20-30 afgefloten onder luid gejuich van de grote groep meegereisde aanhang,Toppers!!!

Deze week was het Bep C2 die hard knokte en een goede eerste helft speelde. Na de rust waren de kinderen wat vermoeid, maar er stapte een team van het veld die tevreden was met de inzet en het spel en dat is eigenlijk waar het ‘spelletje’om gaat. De A1 en Bep 3 knokte, maar gingen beide ten onder.

Voor Bep 2 leek er geen vuiltje aan de lucht, want via Aris, Milan en Kai stond het binnen mum van tijd 7-1. Met doelpunten van onder andere Max en Lynn liep Bep 2 zelfs uit naar 12-3. Een zeer goed eerste kwartier en eindelijk leek de 30 doelpunten haalbaar in 60 minuten. Vanaf de 12-3 kwam er echter zand in de motor en de doelpuntenmachine stokte voor lange tijd, want met de rust stond het ineens 13-7 en ook na de rust ging het door tot aan 15-11 en er was zowaar weer een wedstrijd ontstaan. De invallers brachten echter nieuwe energie en het zand uit de motor verdween en het ging lopen als een trein. Richard, Jessie en Jeffrey waren trefzeker en het ging razendsnel 23-14 en daarmee was de wedstrijd klaar. Echter een nieuw haalbaar doel was toch weer die 30 goals en Bep 2 ging door en schakelde een versnelling omhoog. Richard was uiteindelijk degene die 1 minuut voor tijd de 30-14 wist te maken van afstand en een luid gejuich klonk er in de sporthal, waarna Max voor de 31-15 eindstand zorgde.Wederom een gemakkelijke overwinning, maar er is wel gebleken dat verslappen risico’s met zich meebrengt.

Bep1 speelde net als Bep 2 tegen DES en ook hier werd vooraf gedacht aan een garantie op winst. In de eerste helft poetste Mark vlak voor rust pas zijn vizier schoon en vanaf dat moment ging hij eindelijk scoren. Gelukkig was Thalia tweemaal trefzeker en in het andere vak was het bizar qua afronding.Thimo, Robert, Tessa en Lonneke hadden gezamenlijk 17 aanvallen nodig om 18 kansen te creëren waar er 8 van gescoord werden! Zo ging ons vlaggenschip meteen 16-12 voorsprong de kleedkamer in. DES speelde leuk korfbal overigens en wist verdedigend redelijk veel druk te geven. Er zat beleving in de ploeg en dat maakte de wedstrijd leuk om te zien. Ook het publiek liet eindelijk eens goed van zich horen, want tegen Trigon was het wat rustig, maar nu klonk het BEPPIE BEPPIE 1 weer door de hal zoals ‘vroeger’. Alle supporters mogen besteen keer allemaal tegelijk meedoen en de hal doen trillen op zijn grondvesten,zoals dat zo vaak heeft geklonken in de oude Beukenkamp.

Na rust liep de score op naar 22-14 en leek de overwinning wel binnen, maar DES klampte aan en het werd zowaar 24-21 met nog een paar minuten te gaan. Mark en Robert zorgde aan de juiste zijde van de score gelukkig voor de laatste goals om de voorsprong te behouden en net als bij de wedstrijd van Bep 2 was het slotakkoord voor Max. Hij scoorde de 28ste van Bep 1 en zo werd er door de prima leidende scheidsrechter afgefloten bij een stand van 28-24.

Supporters, bedankt voor jullie komst en pas op 12 januari spelen wij weer in DE BEUK. Volgende week gaat de selectie op bezoek bij Antilopen en dan volgt er een korte kerst/wintersport onderbreking.

Groet, BEP 1 & 2