Milan Boonstra in Talenten Challenge U19

Op 29 en 30 december is de Talenten Challenge onder 19 jaar in het Topsportcentrum in Rotterdam weer gespeeld. Hier waren de 6 Nederlandse regio’s aanwezig, aangevuld met nationale selecties onder 21 van België, Duitsland, Engeland en Tsjechië. Milan Boonstra was speler bij regio Noord-West.

Noord-West was ingedeeld in poule B samen met Zuid-West, Noord, Tsjechië en Engeland. Op dag 1 werden de poulewedstrijden gespeeld en Noord-West heeft alle wedstrijden in de poule gewonnen. De mooiste wedstrijd was die tegen Noord (eindstand 27-15 in 2x 20 minuten). Hierbij waren een aantal mooie individuele acties te zien. En daar gaat het om in de Challenge. Je moet jezelf presenteren en dan is het teambelang ondergeschikt.

Op dag 2 werden de kruisfinales gespeeld. Hierbij moest de nummer 1 van de ene poule tegen de nummer 2 van de andere poule. West had alle wedstrijden in de andere poule gewonnen en moest tegen Zuid-West. Het werd een redelijk makkelijke wedstrijd voor West: 21-12. Noord-West moest tegen Oost en dat ging wat moeizamer: 21-19 winst.

De finale ging dus tussen Noord-West en West en het werd al snel duidelijk dat West de betere partij was vandaag. Eindstand 17-12 voor West. De laatste partij verliep erg stroef bij NW, mogelijk kwam dat doordat er deze dagen vaak een beroep werd gedaan op steeds dezelfde spelers en vermoeid-heid een rol gespeeld kan hebben. Wellicht was het beter geweest om de reserves vaker in te zetten.

Het blijft een feest om zo’n Challenge te bekijken. Je ziet de beste spelers van Nederland onder 19 jaar. De meeste spelen in de hoofdklasse junioren, een enkeling al bij de senioren in hoofdklasse of zelfs de League. Het Noord-West team heeft indruk gemaakt bij Leon Simons, want er zijn  maar liefst 5 spelers gekozen voor Oranje onder 19.