BEP houdt van een goede wijn

En dat doet BEP zeker. 65 leden hadden zich daarom aangemeld voor de wijnproeverij, gegeven door Jacco Huitema van Wijnimport J.Bart . De jongste Bepper was 18 en de oudste dik in de 70. Hun binding? Genieten van een goed glas wijn.

Daar was deze zondagmiddag uitermate geschikt voor. Ger van de Jubileumcommissie opende het gelag met een korte toespraak tot de 65 aspirant vinologen en introduceerde Jacco. Jacco bleek onnoemelijk veel van en over wijnen te weten. We werden meegenomen door werelddelen, langs en steden en streken, er werd gesproken over klimaat, zuurstof en wijn op hout, tot kurken van kunststof.

Maar het leukste onderdeel is natuurlijk het proeven! Jacco had 8 wijnen meegenomen: 3 witte, 2 rosé en 3 rode. We leerden over walsen, ruiken, proeven, slurpen, gorgelen en (uit)spugen. De kwispeldoor stond gelukkig op tafel. Het laatste onderdeel vonden de meeste leden trouwens “zonde”.

Na 5 wijntjes werd de sfeer steeds gezelliger en kwamen er ook de nodige vragen los. Gelukkig had Jacco een microfoon paraat! Tussen de wijnen door presenteerde de Jubileumcommissie zelfgemaakte hapjes, en kaas van Cono Beemster Kaas
Een geslaagde middag, ondanks dat inmiddels de eindstand van de Klassieker bekend was geworden.

De Jubileumcommissie.