Zwerfies rapen (update 10 maart)

Zaterdag 9 maart waren er maar liefst 15 deelnemers bij ons “Zwerfie rondje”. Nadat er veel verwarring was (het regende een beetje) ging we toch om  15:30 van start. BEP 2, toen nog geen kampioen, was bijna compleet. Alleen Milan was de A1 aan het helpen en dat ging uiteraard voor. Uurtje aan de slag en daarna de tweede helft van de A1 gezien en een maaltijd gebruikt naar hun kampioenswedstrijd. Die wonnen ze geheel in stijl: dik!. Gefeliciteerd BEP 2!

Komende zaterdag om 11:30 met de ABC. En ik hoop ook daar op zo’n goede opkomst.

Er hebben nu 153 verschillende mensen 287 uur geraapt. We moeten dus nog 88 uur leveren en dat gaan we in de komende 9 weken wat mij betreft doen. De dagen worden weer langer dus ook de avonden zijn binnenkort weer geschikt voor een rondje met grijpers en vuilniszakken. Mocht je graag op een ander tijdstip willen dan zaterdag om 11.00 uur, laat mij dit weten dan kijken we wat er mogelijk is. Programma:

  • Zaterdag 16-3-2019  11:30 – ABC
  • Zaterdag 23-3-2019 10:00 – Heel veel mensen op twee locaties.

Zwerfafval EXTRA

We gaan ook vanaf  23 maart tussen de Beemsterbrug en de op/afrit  van de A7 opruimen. Dit gaan we maandelijkse doen voor 1 jaar. 23 maart komt de wethouder Sport van de Beemster ook helpen. Ik heb al een paar mensen voor 23 maart gevraagd maar als je aan dit maandelijkse project een keer mee wilt helpen, horen we het graag.

Daarnaast gaan we vanaf 6 mei een stuk voet/fietspad langs de ringvaart (Oostdijk, zwembadbruggetje)  opruimen voor 46 weken. Hoe we dat gaan invullen wordt nog bekend gemaakt. Deze nieuw acties worden allemaal beloond door de gemeente met materiaal dat we naar eigen inzicht mogen aanschaffen. En daar doen we het óók voor!!