Spirit in Voorthuizen onderuit tegen koploper

VOORTHUIZEN: Spirit heeft ook de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie verloren. In Voorthuizen was titelkandidaat BEP uit Purmerend met 19-23 te sterk voor het jeugdige team van trainer Ferry Hakstege. Net als een week eerder in Utrecht was Spirit allesbehalve kansloos en verloren de Voorthuizenaren het duel in het laatste kwart.

Spirit begon zaterdagavond in De Voorde uitstekend aan het duel tegen het sterke BEP en stond het grootste deel van de eerste helft aan de goede kant van de score. Met uitstekend combinatiespel kwam de thuisploeg zelfs op een voorsprong van drie punten, al moest het genoegen nemen met een 12-11 voorsprong bij rust. Ook in het tweede deel begon Spirit sterk en liep de score via 14-11 en 15-15 uit naar 17-15 met nog een klein kwartier op het scorebord. Helaas voor de thuisploeg kantelde de wedstrijd toen en was de eindsprint van het ervaren BEP uiteindelijk te machtig voor de Voorthuizenaren: 19-23.

Trainer Ferry Hakstege was dan ook behoorlijk teleurgesteld: ,,Aan deze nederlaag heb ik wel een kater overgehouden, aan de andere kant zijn we niet weggespeeld en hebben wij bewezen dat we korfballend mee kunnen met de topploegen. Maar als je dertien minuten voor tijd nog met drie punten voorstaat, valt de uitslag natuurlijk zwaar tegen. Net als vorige week verliezen we in de laatste fase van het duel, dat is geen conditioneel probleem maar komt eerder door gebrek aan ervaring en concentratie. Natuurlijk hebben we met een time-out en wissels geprobeerd nieuw elan te brengen en het momentum te breken. We kregen in de laatste fase nog wel kansen, maar waren niet meer doeltreffend”.

Na een fantastische eerste seizoenshelft op het veld staat Spirit nu in de zaal na twee wedstrijden onderaan. Hakstege: ,,De huidige klassering is geen reden voor paniek, wij spelen in de zaal een klasse hoger dan op het veld en zijn goed genoeg om ons te handhaven. Wij wisten dat de eerste drie potjes tegen de sterkste tegenstanders zijn, daarna moeten wij de punten pakken. Hoe vervelend deze nederlaag ook is, het is wel een verlies met perspectief. Als we zo goed blijven korfballen, komen de punten en onze beloning vanzelf”.

 Doelpuntenmakers: Rutger Sloothaak 6, Wiebe Westerhuis 5, Rens Terpstra 4, Yvette van den Hudding 2, Willem Westerhuis 1, Rosalie van der Stege 1

Bron: Barneveldse Krant.