Verslag BEP 1 en BEP 2

De zaalschoenen kunnen de kast weer in en de veldschoenen, warme kleding en lange en koude avonden staan weer voor de deur. Er staat een interessant slot te wachten van dit seizoen, want BEP 2 wil en gaat alle zeilen bijzetten om het koploper TOP zo lastig mogelijk te maken. BEP 1 deelt nog steeds de eerste plaats maar het is dringen om de koppositie in de Overgangsklasse.

Ongeslagen kampioen. Het zaalseizoen was voor BEP 2 een serie van 14 wedstrijden waarin de spanning om 30 doelpunten te scoren groter was dan de spanning om de overwinning. Met 28 punten en 13 punten voorsprong op de nummer twee in de poule is het krachtsverschil duidelijk. Met gigantische cijfers werd de concurrentie verpulverd en dat gebeurde ook nog door over vele schijven te scoren. In de laatste wedstrijd werd de 30 niet gehaald, maar 15- 28 winnen is een prima resultaat na een week Mastermind en volleybal op trainen.

Wedstrijdverslagen. Algemene Mededelingen: kampioenschap te hoog gegrepen. BEP 1 ‘moest’ kampioen worden en die druk was misschien wel teveel gevraagd. Op de weg naar dat doel werden twee misstappen begaan. Bij Trigon uit ging de 10-4 voorsprong in rook op en daarmee leken ook de kansen om, na de degradatie van vorig seizoen, direct te promoveren naar de Overgangsklasse verloren. Vol goede hoop op een misstap van Trigon werd er nog een aantal keer gewonnen, maar bij KOAG ging de titelaspiratie in rook op. Daar werd het ook nog even heel duidelijk dat korfbal maar een spelletje is, want er werd vooraf stilgestaan bij het overlijden van een van de spelers zijn moeder.

Natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen, maar na ruim een uur zweten en focus ga je verder met wat echt telt. Je stapt met een goede gezondheid van het veld, zoekt vrienden en familie op en staat de volgende dag weer lachend met collega’s bij het koffiezetapparaat. Dat is veel meer waard dan een doelpunt meer of minder scoren op een korfbalveld. Dit weekend was Velocitas te sterk, op werklust en inzet werd er een goede eerste helft gespeeld waarin wij er simpelweg niet aan te pas kwamen. Aris, Sanita en Kai mochten na rust invallen en deden het allemaal prima. Het tij kon echter niet gekeerd worden en BEP 1 sluit het zaalseizoen af met een 30-23 verlies.

Mooiste wedstrijd al gespeeld? Dat is een vraag die wel eens door mijn hoofd gaat. Purmerend heeft een nieuwe hal uit de grond gestampt, maar ik vind het ronduit sfeerloos… de supporters weggestopt achter een glazen wand en ook nog 10 meter ver en 4 meter hoog bij het veld vandaan. Bij Velocitas hadden ze net zo’n type hal en daar zaten tientallen supporters met trommels rondom de reservebank en een deel van het publiek stond langs het hekwerk bovenaan de tribune. Laten we volgend jaar een stapje verder gaan met elkaar, want ook dan willen we, of moeten we, weer kampioen worden. Trek je stoute schoenen aan, of juist uit en zet banken en trommels in de hal, maak er met elkaar een zogenoemde heksenketel van. Maak de tegenstander angstig en geef ons BEP 1 vleugels! Zo niet? Dan heb ik mijn mooiste zaalwedstrijd korfbal al gespeeld, BEP- ZKV in de oude Beukenkamp staat op mijn netvlies gebrand en zal dat nog lange tijd blijven!

Zaterdag 11 mei. Dat is de dag dat we met elkaar weer op het veld aan de Flevostraat kunnen gaan kijken naar de selectie in actie. Tot die tijd speet de selectie een uitwedstrijd en gaat de voorbereiding op de laatste zes wedstrijden van het korfbalseizoen van start. Fijne weken!

Groetjes Robert namens Bep 1&2