Vereniging

Wat is en doet B.E.P.?

B.E.P. betekent “”Beemster en Purmerend”” en is opgericht op 4 maart 1914. Onze vereniging bestaat dus 106 jaar en is een van de grotere verenigingen van Nederland met ruim 400 leden, welke allemaal zijn aangesloten bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). De belangrijkste doelstelling van B.E.P. is korfbal te bieden op elk niveau. Topkorfbal hoort hier ook bij. Natuurlijk ons 1e team dat al jaren op een hoog niveau in de landelijke competitie (overgangsklasse) meespeelt. Ook de junioren, aspiranten en zelfs de pupillen spelen op het hoogste niveau (hoofdklasse).

Maar als je de sport en gezelligheid belangrijker vindt dan de prestatie kun je ook prima bij B.E.P. terecht. Juist omdat we zo groot zijn, is er gelegenheid om competitie te spelen op elk gewenst niveau. Daarnaast hebben we in de senioren een heel actieve recreanten-afdeling voor degene die niet zo nodig in competitieverband willen korfballen.

Vanaf 7 jaar kan uw kind als pupil meespelen in de competitie. Maar reeds vanaf 5 jaar kan uw kind bij ons sporten. Vooral het spelend bezig zijn, staat in deze groep welpen voorop. Aan diverse welpen-activiteiten die binnen het district Noord West voor deze groep worden georganiseerd, wordt door B.E.P. deelgenomen.

Korfballen voor het hele gezin, bij k.v. B.E.P.

Wij bieden optimale mogelijkheden om de korfbalsport te bedrijven:

  • een competitie op het veld in het voor- en najaar op ons eigen terrein aan de Flevostraat in de Purmerend. Op kunstgras worden de wedstrijden op zaterdag en zondag gespeeld.
  • een zaalcompetitie gedurende de winter in sporthal De Beuk in Purmerend.

Genoeg redenen dus om te gaan korfballen, maar waarom juist bij B.E.P.?

Dat wij tot zo’n grote vereniging zijn geworden en gebleven is niet vanzelf gekomen. Een goede organisatie ligt hieraan ten grondslag. Dit vereist veel van het kader, trainers en begeleiders. Wij hebben dan ook vele vrijwilligers die zich inzetten om het reilen en zeilen binnen de vereniging in goede banen te leiden. Voor de jeugdteams hebben we twee leiders, zodat er altijd opvang is voor de ploegen. Bovendien trainen veel spelers en speelsters uit de selectie onze jeugd, zodat de speelwijze van de hoofdtrainer als een rode draad door de vereniging loopt.

Wat doet B.E.P. nog meer?

Aan het begin van elke competitie organiseert de toernooicommissie van BEP al meer dan 35 jaar een korfbaltoernooi. De zaterdag is speciaal bedoeld voor de jeugd en de recreanten, terwijl de zondag is gereserveerd voor de junioren en senioren. Elk jaar is ons toernooi goed bezet met verenigingen uit de buurt, maar ook van verder weg.

Naast het korfbal zijn er nog allerlei andere activiteiten. De feestcommissie (FECO) staat altijd klaar om de jeugd met gezellige middagen en avonden in ons clubhuis bezig te houden. Bijvoorbeeld met spelletjes, playbackshows, toneel, landenavond, bingo. Uiteraard komt ook Sinterklaas bij ons op bezoek. Maar ook voor ouderen organiseert de FECO regelmatig leuke activiteiten, zoals beach-partyls en sporttoernooien. Met Pasen houden we een trainingskamp voor de jeugd waaraan diverse top-train(st)ers hun medewerking verlenen en met Pinksteren gaat de jeugd kamperen op een boerderij.

Begin november is het de beurt aan de scholen in Purmerend. Aan het begin van de zaalcompetitie organiseert de schoolkorfbalcommissie een toernooi voor de groepen 3 en 4 van de basisschool. Ruim 40 teams, met in totaal ruim 300 kinderen doen aan dit toernooi mee en hebben een fantastische dag.

Verder hebben we nog een klaverjas- en biljartcommissie die regelmatig bijeenkomen. Aan het einde van het korfbalseizoen in mei is onze jaarlijkse barbecue voor de hele familie ter afsluiting van het korfbalseizoen. En onze ABC (Anti Buikjes Club) is ook al jaren vermaard: een groep van enthousiaste ouderen, die nog graag hun conditie op peil houden, trainen elke zaterdagochtend op ons veld.

Tot slot een hele speciale groep binnen onze vereniging, de “”Green White Pirats””. De supportersvereniging van B.E.P. is in 1999 opgericht en brengt menig tegenstander van B.E.P. de stuipen op lijf. Vooral bij wedstrijden van het eerste team, maar ook van andere ploegen is deze enthousiaste groep te horen.