Help je mee? Toon je ID: NIXzonderID!

Een gezamenlijke actie van (o.a) gemeente Purmerend, NOC*NSF en NIX18.

 Erik Lenselink (NOC*NSF) over het belang van NIX18 in de sportkantine : “NOC*NSF staat volledig achter de actie: NIX zonder ID. Alcohol is schadelijk voor opgroeiende kinderen en daarom is het belangrijk dat sport-clubs meehelpen dat kinderen niet te vroeg gaan drinken”, aldus Erik Lenselink, manager corporate affairs bij NOC*NSF.

“Ik heb met verschillende artsen gesproken en als vader van 3 kinderen ben ik me heel bewust geworden van de schadelijkheid van alcohol voor opgroeiende kinderen en de verantwoordelijkheid die we in de sport hebben voor een gezonde opvoeding. In de sport nemen we die verantwoordelijkheid gelukkig ook serieus” vertelt Lenselink. Het is eigenlijk heel simpel. Er wordt niet gerookt en gedronken onder de 18 jaar in de kantine. Alcohol wordt alleen geschonken aan bezoekers boven de 18 jaar.

Barmedewerkers krijgen een instructie waarin ze geleerd wordt aan wie wel en aan wie niet geschonken mag worden. Maar het inschatten van leeftijd is moeilijk en daarom vragen we ook aan de kantine-bezoekers van 18 tot 25 jaar om altijd een geldig ID-bewijs te tonen. Aan deze groep jongeren, die volgens de wet alcohol mag kopen, vragen we dus extra medewerking: Help je mee? Toon je ID! Hiermee help je niet alleen de barmedewerker maar eigenlijk de hele vereniging, want de gemeente kan stevige boetes uitdelen als er een overtreding van de leeftijdsgrens wordt geconstateerd.” NIX18 is daarom een zaak van de hele vereniging besluit Lenselink.

De actie NIX zonder ID loopt tot en met zondag 2 juni 2019. Tijdens de actieperiode delen toezichthouders van de gemeente complimentenkaarten uit aan barmedewerkers die de leeftijdgrens goed naleven. Je krijgt daarmee niet alleen een compliment maar kunt er ook mooie prijzen mee winnen.