Project “Zwerfies rapen” afgerond

Het project “Zwerfies rapen” is afgerond. Keurig binnen één jaar het aantal, met de gemeenten afgesproken, uren (375) volbracht. Allereerst willen wij “projectleider” Jan Punt bedanken voor alle inzet om deze klus te doen slagen. Het was in het begin trekken (“rapen is gek, is belachelijk, daar begin ik niet aan”), maar gaande weg werd de weerstand (snel) minder.

Uiteindelijk heeft de hele vereniging, van F-pupil tot en met BEP 1 en van ouder tot en met Weidevogel, geraapt. En toen bleek het helemaal niet vreemd of gek. Het gaf een goed gevoel, Jan zorgde voor goed en voldoende materiaal, de wijk was met het resultaat zeer tevreden en, ook niet onbelangrijk, de club ontving van de gemeente een financiële bijdrage voor de inzet van zijn leden.

Dus Jan, veel dank voor je (duurzame en opvoedkundige) inzet.

Verslag Jan: 

Dat was hem dan, het Nedvang project van BEP met de gemeente. Meer dan 375 uur Zwerfie’s geraapt binnen één jaar. Met mooi weer en in de regen, Ook sneeuw hebben we gezien. Met jong en oud, lid en geen lid. Vol enthousiasme en met een grote dosis tegenzin.  Heel veel mensen hebben hun steentje bijgedragen.

Ik ben gek op cijfers en daarom heb ik er hier een paar voor jullie:

  • 177 mensen hebben in 359 keer 379 uur zwerfie’s geraapt.
  • En zoals het een korfbalvereniging betaamt hebben de dames ongeveer de helft gedaan.
  • Eervolle vermeldingen voor Patrick (32 keer) en Ank (28 keer), BEP 4 met 17 deelnemers, BEP 2 en de A3 met
  • Bij de laatste actie afgelopen zaterdag waren we met

Altina had voor taart gezorgd en verder liep het, zoals meestal, heel gesmeerd. Allemaal nogmaals bedankt en misschien dat we bij een nieuw project in de toekomst weer een beroep op jullie doen.

 Jan Punt