Verslag BEP 1 & 2

Afgelopen weekend mocht de selectie van Bep weer eens een thuiswedstrijd spelen. Na de vele afwezigen vorige week waren we dit weekend weer compleet. Althans.. Helaas werd Isa zaterdagochtend wakker met hoge koorts en moest de wedstrijd aan haar voorbij laten gaan. Bodyn speelde hierdoor in 1.

De A1, die nog steeds bovenaan hun poule staat, moest voor de wedstrijden van BEP 1&2 tegen Groen Geel A2. Een wedstrijd die op papier makkelijk te doen was. Met in het begin nog wat moeite, werd de wedstrijd uiteindelijk makkelijk gewonnen en hierdoor gaven ze een goed voorbeeld voor onze selectie.

Bep 2 had een belangrijke wedstrijd. Zij speelde tegen de nummer 1, die 2 punten boven hun stonden. Top 4, een ploeg die vorig jaar al 2 keer voorbij kwam en nu dus weer. De vorige wedstrijd werd verloren door Bep 2 en hierdoor was er revanche nodig. Ons tweede begon sterk met een 3-0 voorsprong. Helaas kon deze voorsprong niet worden vast gehouden en kon Top de voorsprong overnemen. De scherpte en felheid ontbrak waardoor het gaatje niet kleiner kon worden gemaakt. Aanvallend werden er korte aanvallen gedraaid waardoor er minder kansen konen worden gecreëerd dan normaal. De overwinning was na de rust helaas niet binnen handbereik. Het tweede probeerde er nog een leuke tweede helft van te maken, waar nog wel leuke doelpunten vielen. Helaas werd de wedstrijd met 21-28 verloren. Een leermoment voor de volgende wedstrijd en er kunnen veel slechte maar ook goede momenten uit deze wedstrijd gehaald worden.

Daarna was het de beurt aan ons eerste. De sfeer in de Beuk zat er goed in. Er was veel publiek die erg duidelijk aanwezig was op de tribune met trommels en gejuich! Een hele leuke sfeer die zeker elke thuiswedstrijd aanwezig mag zijn! Voor 1 stond Spirit 1 op het programma. De vorige wedstrijd, een tegenstander waar we veel moeite mee hadden. Na een week goed getraind te hebben en een goede voorbereiding was het dan de beurt om aan Spirit te laten zien, dat er niks te halen viel in Purmerend. Net zoals 2, begonnen we scherp met een 3-0 voorsprong. Door onnodige fouten in de verdediging lieten we Spirit in de wedstrijd waardoor zij zelfs op een 7-10 voorsprong kwamen.

Er moesten duidelijk wat dingen veranderen en dit werd ook in de verschillende vakken besproken. Er werden wat zakelijkere aanvallen gespeeld en verdedigend werd er beter gecommuniceerd en de fouten werden er uitgehaald. Dit resulteerde in een duidelijk beter spel waardoor we de voorsprong weer konden overnemen. Beide vakken gingen beter draaien en iedereen kon doelpuntjes meepakken.

Het allerlaatste doelpunt was wel een hele bijzondere. Pieter wist uit zijn sprong, in het verdedigingsvak, te scoren in het andere vak. Een staande ovatie en met een luid gejuich werd de wedstrijd afgesloten: 35 – 21.

Een goede wedstrijd gespeeld, maar nog steeds een wedstrijd waar we van kunnen leren. Zeker de start van de wedstrijd kan altijd beter. De fouten moeten er nog steeds uit en vanaf het begin laten zien dat er niks te halen valt. De volgende wedstrijd van onze selectie is pas over 3 weken. Een verschuiving in het jaarprogramma zorgt ervoor dat de ene ploeg wel speelt volgende week en de andere niet.

Met deze 3 weken rust, kan er goed voorbereid worden op de volgende wedstrijd. Dit zal ook een thuiswedstrijd zijn. Bep 2 mag dan aantreden tegen Top (A) 2 en Bep 1 mag zich klaarstomen voor Synergo 1. Voor beide ploegen is een revanche nodig voor de vorig gespeelde wedstrijden en daardoor zullen dit weer spannende potjes worden!

Alle supporters die dit weekend ons hebben aangemoedigd, heel erg bedankt! De sfeer was super in de hal! We hopen jullie graag volgende keer weer massaal te zien in de sporthal! Sanita

Kijk nog even naar het bijzondere doelpunt van Pieter tijdens de wedstrijd van BEP 1:   https://www.facebook.com/kvbep/posts/2847480505338302