Voorwoord van de voorzitter

Even een weekje afwezig geweest omdat mijn allerliefste zoon vorige week gastredacteur was. Bedankt Kai dat je deze wekelijkse taak even uit mijn handen nam en daarbij misschien best een leuk idee voor de toekomst. Nu hebben wij een zoon die meerdere mooie eigenschappen heeft, twee wil ik even noemen:

  • Maakt zicht bijna om niets druk
  • Vindt dat hij eigenlijk bijna altijd wel gelijk heeft.

Kai eindigde zijn voorwoord vorige week met de zin: Over dat eerste onderwerp zegt mijn gevoel rekening houden met maar zeker niet druk maken om. Het eerste onderwerp was Corona.

We zijn een week verder en mijn conclusie is we hebben er dus te weinig rekening mee gehouden en moeten ons er wel druk maken. U begrijpt ook gastredacteur Kai kan de situatie verkeerd inschatten.

Het Corona virus laat niemand meer los. We praten erover, vinden er iets, hebben een mening erover en juist dat maakt het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen. Gelukkig hoeven wij dat niet te doen maar doen ze dat in Den Haag. Donderdag kwamen er beslissingen naar buiten die ook voor onze club belangrijk zijn: tot 31 maart geen wedstrijden en trainingen (zondag werd deze termijn verlengd tot en met 6 april).

Dit wordt voor ons besloten maar hebben hier alle begrip voor want gezondheid staat voor alles daar zijn wij ons van bewust. Waar premier Rutte en zijn ministers de beslissingen voor het land nemen, neemt de club de beslissingen en de invullingen voor de leden. Het is een situatie die wij nog nooit eerder hebben mee gemaakt. Dit maakt dat er dan op korte termijn beslissingen en afspraken gemaakt moeten worden.

Het kan zomaar gebeuren dat er nog meer op het pad van onze club komt. Laten wij voor de volgende keer afspreken dat het bestuur deze afspraken communiceert. We snappen dat er onduidelijkheden ontstaan maar neem te alle tijde contact op met het bestuur of verantwoordelijke commissies. Het kan zo zijn dat je denkt wat moeten we nu doen, ik snap dat helemaal maar een belletje of appje naar een bestuurs- of commissielid is zo gedaan en zorgt voor een eenduidige lijn binnen de club. Overleg dat is ons verzoek, dat vinden wij belangrijk net zo als dat jullie het fijn vinden als er zaken met jullie overlegd worden.

Nu zijn er nog heel veel vragen, hoe gaat het verder met onze zaalcompetitie is voor onze club een belangrijke vraag. Misschien komt er deze week via het KNKV meer duidelijkheid naar buiten, we wachten het af, ook in Bunnik zullen er heftige tijden aankomen waar uitermate belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Voor iedereen een bizarre periode, voor iedereen nieuw maar voor iedereen belangrijk.

We kunnen er nog heel lang over praten en zullen dat ook nog heel lang doen. We hebben dit nog nooit meegemaakt en het gaat de geschiedenis in als een bijzondere tijd en wordt een bijzondere herinnering waar nog veel over gepraat gaat worden.

Voor nu zeg ik: Alleen samen kunnen we dit aan!

Iedereen sterkte. En blijf lief!

Loes