Verslag van de 3e BEP quiz, de online versie

Daar zaten we dan voor de 3e keer. Traditiegetrouw aten we sushi, deze keer bij Laura thuis en niet in het clubhuis. We wisten niet goed wat we moesten verwachten, loopt alles straks wel goed, houdt de verbinding het en verder alles waar je je maar druk over kunt maken. De laptop waarop de quiz werd “uitgezonden” moest op een plek staan waar je geen ander geluid kon horen, anders hoorden jullie dat ook.

De verbinding liep zoals jullie weten de eerste ronden prima, totdat we vanaf ronde 4, de Puzzel-ronde, met drie laptops gingen tellen. Toen was het beeld minder scherp. Over deze ronde hadden we al onze twijfels, dus deze was door Inge zo in de app gezet. Dit is denk ik gemist door het BBB team, want zij leverden deze vragen in met “kan niet lezen, sorry”.

Wij hebben vanaf ronde 5 de laptop op zolder gezet, hier was een aparte wifi verbinding (als ik dit allemaal goed zeg…..). Toen liep het verder prima, maar moesten we 2 trappen op en af rennen om alles klaar te kunnen zetten en de tussenstand etc. door te geven.

Daarnaast waren we zo druk met de rondes klaar zetten en tellen van de punten dat we alle leuke reacties  op Zoom bijna allemaal hebben gemist……….zo jammer.

Nu nog even de leukste antwoorden van de quiz.

  • Er waren 31 teams met in totaal 110 deelnemers, een hartstikke mooie opkomst!!!
  • Het Corona-lied heet “Bamischijf”. Drie keer raden wie dat heeft ingevuld.
  • In de Logo-ronde ontvingen we de antwoorden: de Gladiators, trouwring, oogbal, witte cirkel met rode stip en iets.
  • Zoals we al in de app zetten, hadden heel veel mensen zichzelf niet geraden bij de Ogen-foto’s of de Faces-ronde. Ook antwoorden als Henk Krol, ook Henk Krol en “niet te doen dit” (de Boerenklungels).
  • Bij de Puzzel-ronde gaf de cryptische vraag onder andere: voetstuk (die krijgt steeds andere palen in zich van The Lads) en paalhoer (team Leempie).
  • Bij Pictionairy was Stamkroeg het lastigst te raden, wel waren kroegtijger, caféganger en Fingerfood gegeven.
  • Bij de Muziek-ronde is het natuurlijk altijd lastig om niet vals te spelen. Dat is ook nu niet gelukt vermoeden wij. Wel verbaasden we ons erover dat niemand alle 11 goed had. Erik had niemand geraden! Maar dat raadsel werd snel opgelost, het liedje “Erik” van De Kik bleek niet op Shazam te staan. Dat was de reden dat het maximum aantal behaalde punten 10 is geworden in deze ronde. Teams die deze ronde ook daadwerkelijk 10 punten hebben gescoord staan vanaf nu onder verscherpt toezicht.

Zoals bekend heeft team Kotta met 81 punten gewonnen en de teamleden hebben gekozen voor een bon van sponsor de Balustrade. Helaas moesten we het ditmaal zonder speech van Niels doen. Die houden we graag tegoed.

We waren heel blij met alle reacties. Voor ons is het het leukste als we de reacties zien op de “antwoordfilmpjes”. Deze konden we bij deze versie (bijna) niet zien. Daarom bedankt voor al jullie appjes en Facebookberichten. Echt top!

We gaan vanaf nu weer door met werken aan de volgende BEP quiz, wij hopen dat deze wel weer in ons clubhuis kan worden gehouden! We hopen jullie de volgende keer dan weer te mogen begroeten.

Groeten, Laura, Yara, Inge en Corina