Veel nieuws van de Jeugdcommissie

Gisteren was het weer een drukte van belang op het veld: de FECO had een spellenmiddag georganiseerd in plaats van het Pinksterkamp wat dit jaar weer niet door kon gaan. Waar de regen vorige week met bakken uit de hemel viel, was het gisteren heerlijk weer. Ruim 60 kinderen hadden een fijne middag! Ook een aantal nieuwe kinderen deed mee.

Zowel bij de D als de E is een aantal nieuwe kinderen aan het mee trainen. De commissie ledenwerving is ook druk bezig en organiseert leuke activiteiten de komende weken; zo zal er een training verzorgd worden door Barry Schep, oud-international en nu trainer van Dalto en kome ze naar Zuidoostbeemster om korfbal en BEP te promoten.

Op zaterdagochtend om de week zijn de kangoeroes weer gestart met hun korfbaltraining onder leiding van Yara en Marit. Heel erg leuk om deze jonge kinderen te zien spelen met een bal en trots te zijn als ze een doelpunt maken! Heb je een jonger broertje of zusje, of weet je iemand in je omgeving tussen de 4 en 6 jaar, dan zijn ze van harte welkom. Neem gerust even contact op met de jeugdcommissie hierover.

Aankomende week is de laatste week dat er in de huidige teams getraind zal worden. Vanaf 7 juni wordt er gestart in de nieuwe teams en selecties. Verderop staat de voorlopige teamindeling met een belangrijke toelichting erbij, evenals een stukje over de selectieprocedure van dit jaar.

De jeugdcommissie is nog dringend op zoek naar trainers voor een aantal teams. Er zijn al veel mensen gevraagd, maar helaas zijn nog niet alle teams voorzien van een trainer/coach. Lijkt het je leuk om trainen te geven of te coachen, maar kun je bijvoorbeeld maar 1x in de week trainen geven of wel trainen geven maar niet coachen, dan denken we graag met je mee hoe we dat kunnen oplossen. Neem gerust contact op met iemand van de jeugdcommissie!

Tot slot, is er ook een overzicht van de jeugdactiviteiten voor de komende weken, met als seizoensafsluiting op 3 juli. Het Tiny Eggers Tien Toernooi!

Groeten, namens de JC, Karlijn

Voorlopige Teamindeling 2021 – 2022

Toelichting bij voorlopige teamindeling 2021 – 2022. Onderstaand staat de voorlopige teamindeling 2021 – 2022. We hebben ons best gedaan de teams weer zo evenwichtig mogelijk in te delen. Aangezien het een voorlopige indeling betreft, kunnen er nog veranderingen komen.

Ook staat een stukje over de selectieprocedure en teamindeling voor aankomend seizoen. In de A-jeugd is er een groot verschil in het aantal dames en heren en bovendien te weinig mensen voor 3 teams. Hierdoor hebben we moeten beslissen dat er volgend jaar helaas geen A3 kan zijn.

Er is een A1 selectie gemaakt, mogelijke afvallers zullen aansluiten bij de A2. Er staat nu een groot aantal dames in de A2. We begrijpen heel goed dat dit geen fijne teamsamenstelling is. We zijn nog aan het puzzelen om te bekijken hoe dit aangepast kan gaan worden en komen daar zo spoedig mogelijk op terug.

Bij de D-jeugd zal er in één grote groep gestart worden met trainen en onderlinge wedstrijden. Aan de hand daarvan zullen 2 achttallen worden samengesteld. Zoals jullie zien is bij een aantal teams nog geen trainer/coach ingevuld. We zijn met meerdere mensen in gesprek hierover en hopen ook dit zo spoedig mogelijk te kunnen invullen.

De trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. Het trainingsschema met de exacte tijden volgt zo spoedig mogelijk.

Jeugdcommissie K.V. BEP

Voorlopige Teamindeling

Team: Coach: Thalia en Lisanne

Selectie A1

Floortje Spoelstra Dion Slokker

Loïs Schorn Jeroen Heckman

Sylvia de Rijk Jim van Wijnen

Esmee Wagenaar Sem van Noorden

Marit Wiggerink Tom Schuitemaker

Pauline de Blok

Team: Coach:

A2

1 of 2x afvaller A1 1x afvaller A1

Marlou Gruys Timo de Boer

Yara van Ewijk Kyan Westerman

Bente van Essen Pascal Bouman

Mijntje Vijge Fabian Bourre

Anais Bouman

Marit ter Haak

Anabela Staneke

Anoek van Eerde

Jente van Dijk

Tessa den Boer

Team: Coach:

 

Selectie B1

Rosa Leemhuis Jens van Eerde

Yara Brouwer Kai van Noorden

Rosalie Reedijk Luuk Herlé

Lieske Vijge Tom Smit

Lynn Schuitemaker Roan Barends

Sara Matti Jens Mesman

Sofie Gelens

Team: Coach:

B2

2x afvaller B1 2x afvaller B1

Isabel Luyten Sam de Boer

Julia Ekels Sjors Elzinga

Krista Schreuders

Michelle Bruitzman

Team: Coach: Luke en Eline

Selectie C1

Lieke Wiggerink Maurits Nibbering

Do Bakker Tygo Oudejans

Elin Horn Bjorn Gruys

Jinte Barends Christiaan Reedijk

Jens Ekels

Daan Plankman

Team: Coach:

C2

Sara Gelens 2x afvaller C1

Tess Aukema Bram Betlem

Iris Mulder Brent de Neling

Dilara Gece Mark Compaan

Team: Coach:

D1/D2

Anouk den Boer Laurens Nibbering

Caitlyn Cheung Teun Nooij

Jill Kraakman Lenny Woudt

Thara Delic Siem Betlem

Quinty Nije Tijn Bouquet

Noortje Matti Tijn Mesman

Tessa Herlé Joep Jansen

Dilara van Braam

Fiene Manders

Jasmijn Hooijer

Suze Heiloo

Team: Coach: Mijntje en Yara

D2

Team: Coach: Patrick, Lynn en Sara

E1

Jente Herlé Abel Woudt

Luna van Berlo

Eva Sijes

Gwen Aukema

Kylie Bijlhouwer

Sien Molenaar

Criteria Teamindeling en selectiebeleid BEP 2021-2022

Verloop selectieproces jeugd Inleiding Het is een zeer bijzonder korfbalseizoen geweest in deze coronapandemie. Uiteraard vinden wij de gezondheid van één ieder zoveel belangrijker dan even niet korfballen. Houd nog even vol en dan hopen we elkaar snel weer op het korfbalveld te kunnen zien!

Via dit bericht willen wij jullie informeren over de wijzigingen in de werkwijze die wij hanteren bij de totstandkoming van de teamindeling voor het seizoen 2021/2022.

Samenstelling teams

Normaliter delen we de teams in op basis van overleg tussen jeugdcommissie, trainers en trainerscoördinatoren. Belangrijk instrument bij de conceptindeling zijn de evaluatiegesprekken met de trainers, die tweemaal per jaar door de jeugdcommissie worden gehouden. Hierbij wordt besproken hoe een kind functioneert en hoe het zich ontwikkelt qua korfbal en in het team. Tevens wordt gebruik gemaakt van de indrukken die de jeugdcommissie heeft opgedaan gedurende het seizoen van de verschillende spelers. Daarnaast vinden, indien nodig, aan het eind van het seizoen of aan het begin indelingswedstrijden plaats.

Gezien de huidige situatie, waarin wij in ieder geval dit seizoen geen competitiewedstrijden meer zullen spelen, zijn er een aantal wijzigingen in de procedure van de totstandkoming van de teamindeling. Gezien de omstandigheden rekenen wij op jullie begrip.

Selectieprocedure seizoen 2021/2022 A, B en C jeugd

  • De jeugdcommissie stelt de selecties voor de A1, B1 en C1 samen, de definitieve teams worden vastgesteld in overleg met de trainers
  • De overige A, B en C teams worden ingedeeld door de jeugdcommissie • Het moment van bekend maken van de teams wordt voor de A en B bepaald door de trainers, dit kan voor of na de zomervakantie zijn
  • De C teams worden voor de zomervakantie bekend gemaakt
  • Definitieve teamsamenstelling wordt bepaald aan de hand van:

o Onderlinge oefenwedstrijden

o Trainingsopkomst en trainingsinzet

o Aanwezigheid bij de jeugdactiviteiten voorjaar 2021 D jeugd

  • Er zijn voldoende kinderen voor 2 D-teams 8-tallen
  • Aan de hand van gezamenlijke trainingen en onderlinge wedstrijden worden de 2 teams ingedeeld, voor de zomervakantie worden de teams bekend gemaakt E, F jeugd
  • Er zal gestart worden met 1 E team, dit team wordt medegedeeld door de jeugdcommissie
  • Als zich nieuwe leden melden, kunnen er hopelijk nog nieuwe teams ingedeeld worden

Bekend maken selectieteams

De selectiespelers die afvallen zullen hierover telefonisch worden geïnformeerd door de trainer en/of een jeugdcommissie lid. Na dit telefonisch gesprek worden de afgevallen spelers uitgenodigd voor een fysiek gesprek waarin de afvallende speler de ruimte heeft om zijn vragen te stellen. Dit gesprek is vrijwillig en ouders mogen/kunnen hier altijd bij aansluiten.

Let op: De A1/A2 selectie valt niet onder bovenstaande richtlijnen, de trainers van de A’s zullen de spelers zelf informeren over de procedure van de selectie en bekendmaking hiervan.

Planning seizoen 2021/2022

In de week van 7 juni zal gestart worden met trainen/wedstrijden spelen in de nieuwe teamsamenstelling. Het volledige programma volgt nog. Mochten op dat moment nog niet voor alle teams trainer/coaches gevonden zijn, dan zal de jeugdcommissie zorgdragen voor de trainingen en selectie.

De definitieve teamindeling van de C en D wordt voor de zomervakantie bekend gemaakt. Het moment van de definitieve indeling van de A en B teams zal door de trainers besproken worden.

Slotopmerkingen

Het is niet vanzelfsprekend dat een speler/speelster ieder jaar verzekerd is van een plek in de selectie of in een bepaald team. Ons selectie- en indelingsbeleid sluit aan bij het eerdere vastgestelde jeugdplan van BEP. Bij alles wat we doen staan onze kernwaarden plezier, ambitie en respect centraal Voor vragen over dit beleid mail naar: jc.kvbep@gmail.com Wij handelen naar eer en geweten en vragen spelers en ouders hiervoor respect op te brengen.

Wij vertrouwen erop dat wij u/jullie op deze manier tijdig hebben meegenomen in de werkwijze en procedure voor aankomend seizoen. Rest ons om jullie nog veel sterkte en gezondheid toe te wensen in de komende periode. Hopelijk gauw tot ziens op het veld.

Sportieve groeten van de jeugdcommissie van K.V. BEP