Verslag BEP – GKV

De laatste thuiswedstrijd stond afgelopen weekend op het programma voor de selectie. Na de belangrijke punten van het tweede vorige week en de teleurstellende nederlaag van het eerste werd er deze week weer hard getraind om onszelf individueel en in teamverband te verbeteren. Na de relatief warme dinsdagavond en de koude donderdagavond werd het vanzelf zaterdag. Analyses waren door besproken en Tim en Jeroen werden met een goed gevoel wakker. Het was koud op de Flevostraat maar dat mocht de pret niet drukken voor het publiek.

Er was weer veel publiek aanwezig langs de lijn waar we iedereen voor willen bedanken! De A1 en het derde hadden al het goede voorbeeld gegeven door hun wedstrijden te winnen. Om 14.00 mocht het tweede aantreden met de volgende opstelling: Aanval: Thimo, Tim, Daniek en Isa. Verdediging: Jordy, Luke, Jessie en Sanita. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden.

GKV 2 staat een paar plekken boven ons dus het was zaak om te winnen. Het werd al snel duidelijk dat wij veel konden herhalen. Door het lengteverschil en het halen uit de loop van de bal zorgde ervoor dat wij veel rebound hadden. Iedereen kan scoren bij Bep 2 en dat werd vandaag ook weer laten zien. Door veel verschillende doelpunten makers stond het na 25 minuten 10-5. De laatste 5 minuten van de eerste helft zijn een leermoment. Verdedigend verzwakte wij en aanvallend werden niet altijd de juiste schoten genomen. Dit zorgde er voor dat wij met 10-9 de rust in gingen en dat dit verschil meteen na rust verdwenen was naar 10-10.

Door 4 doelpunten van alle 4 de verschillende dames konden wij toch weer een voorsprong opbouwen. Deze voorsprong geven wij gelukkig niet meer uit houden. Aanvallend bleef het goed draaien waardoor het verschil ook niet meer kleiner werd. Een 18-14 overwinning is een mooie prestatie. Na de winst van vorige week en deze week kan het tweede uitkijken naar de laatste competitiewedstrijd tegen Dalto. Dit is alweer de eerste return en zijn wij nog zeker uit op revanche van de vorige keer!

.

Om 15.30 mocht het eerste aantreden met de volgende opstelling: Aanval: Kai, Beau, Lonneke en Tessa. Verdediging: Aris, Max, Thalia en Bodyn. Het was een belangrijke wedstrijd voor het eerste. GKV 1 stond op evenveel punten en hierdoor zou het eerste eventueel 3 ploegen achter zich kunnen houden door een overwinning. De wedstrijd begon scherp met snelle doelpunten waardoor het na 5 minuten 4-2 stond. Helaas begon het toen minder te lopen bij Bep 1. Verkeerde keuzes gemaakt in de aanval en fouten gemaakt in de verdediging. Heel veel plaatsfouten zorgden er voor dat er weinig goede aanvallen tussen zitten waardoor er ook minder gescoord kon worden. GKV scoorde meer, al was de afstand zeker niet onoverbrugbaar. Met rust stond het 6-8.

Thalia werd vervangen door Lynn. Na rust kon GKV uitlopen tot 6-10. Pieter, Lotte en Robert kwamen er in, om een frisse wind door te vakken te halen. De afstand kon alleen niet verkleind worden door de nog moeizame aanvallen. Met nog 10 minuten te gaan stond het 10-14. Een gat wat zeker nog in te halen viel. De ballen vielen echter bij het eerste niet waardoor het verschil 7 werd. In de laatste 4 minuten werd de schade nog beperkt met 4 verschil.

Een 13-17 eindstand zorgde voor een teleurstellend einde van de wedstrijd. Een wedstrijd waar veel meer in had gezeten en die goed bekeken zal worden om dit de volgende keer te voorkomen. Geen goede wedstrijd maar de koppies moeten weer omhoog. Volgende week wacht namelijk de andere concurrent VEO. Een positief einde voor 2 en een teleurstellend einde voor 1. Komende week zal de laatste week buiten zijn voordat wij de zaal in gaan. Dit willen wij zeker nog goed afsluiten en daarom gaan wij de komende week nog hard trainen om volgende week 4 punten mee te nemen naar Purmerend.

Driebergen en Den Haag, plaatsen die niet echt bij elkaar in de buurt liggen, maar ondanks dat de selectie gescheiden op pad gaat, zal de support en de steun er altijd zijn. Wij hopen nog veel publiek volgende week aan de kant te zien en anders zien wij jullie heel graag in de Beuk als de zaalwedstrijden weer beginnen!

Sanita de Groot