Van de Jeugdcommissie

En dan nu het laatste clubblad van dit korfbalseizoen. Er was deze week niet veel meer te beleven op korfbalgebied. Wel speelden de nationale korfbalteams in verschillende leeftijdscategorieën nog oefenwedstrijden en een toernooi. Via de website van het KNKV en IKF (Internationale Korfbal Federatie) zijn de agenda van deze wedstrijden te vinden.

Vaak zijn de wedstrijden van de nationale teams en van de Korfball League ook online te bekijken. Een makkelijke manier om ook eens naar het (internationale) topkorfbal te kijken.

Zoals vorige week ook aangegeven, zijn er nog vacatures voor trainer-coaches voor diverse teams. Helaas zijn er deze week geen nieuwe aanmeldingen geweest. Het seizoen is nu afgelopen, maar als jeugdcommissie willen we toch wederom een dringend beroep doen op een ieder, om je aan te melden als jeugdtrainer. Om de kinderen goed te kunnen opleiden zijn nou eenmaal trainers en coaches nodig. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder de belasting per persoon zal zijn. Ook als je maar 1x in de week zou kunnen, of nog maar weinig trainerservaring hebt, kun je je melden bij de JC.

Begin van het seizoen wordt er een clinic georganiseerd via het KNKV bij BEP voor basisvaardigheden voor trainers. Gedurende het seizoen is er ondersteuning via de trainerscoördinatoren. Dus twijfel niet langer en meld je bij een van de JC-leden! En dan nu tot slot voor iedereen een heel fijne zomer gewenst en tot ziens weer in augustus.

Groeten namens de JC, Karlijn