Hallo, december!

December is aangebroken. De Sint en zijn Pieten hebben ons koude kikkerlandje verlaten nadat ze een grote glimlach op de gezichten van de kinderen hebben getoverd. Dat betekent dat december plaats maakt voor de kerst. Hoewel dit voor de meeste mensen een van de vrolijkste maanden in het jaar is, kan het voor anderen als een donkere en sombere periode aanvoelen. De blaadjes vallen van de bomen, het is koud & donker en sommige mensen voelen zich best alleen. Maar niet bij BEP, want hier zijn we er voor elkaar. En dat niet alleen in december, maar het hele jaar door. December kan alsnog wel wat kleur gebruiken lieve mensen. Wat groen als je het mij vraagt. Waarom? Hierom…

Kan wel een beetje groen gebruiken

De kleur groen straalt verschillende associaties uit. Van gezondheid en rust tot ontspanning, geluk en groei. En niet te vergeten kerstbomen met hun heerlijke dennengeur. Ja hoor, bij mij staat de boom al mooi! Het belangrijkste? Groen straalt BEP uit: een vereniging vol liefde, geluk en mooie mensen.

Groei

Groen staat voor groei. Als persoon wil je groeien en jezelf ontwikkelen, op welke leeftijd dan ook. Dat is belangrijk, want er valt altijd wel iets te leren. Dit doe je door nieuwe dingen uit te proberen, door andere mensen te spreken en van hen te leren. Groeien hoef je niet alleen te doen. Dat doe je ook samen met elkaar. Kijk maar naar een korfbalteam. Leer je elkaars sterke punten te gebruiken en vaardigheden te verbeteren die het team ten goede komen, dan groei je samen. De kracht van teamsport.

Ontspanning en rust

Groen staat voor ontspanning en rust, juist zo belangrijk in december! Deze drukke tijden gaan vaak gepaard met wat stress. Zonde, want het zou eigenlijk in het teken moeten staan van gezelligheid en kalmte. Probeer daarom wat meer te ontspannen de komende tijd. Plof op de bank en kijk een goede film. Pak je favoriete snack erbij en trek een lekkere fles wijn open (maak voor de 18-‘ers een warme chocomel met extra slagroom). Maak je niet druk om de kleine dingen. Mislukt een recept tijdens het kerstdiner? Ach, we eten al zo veel deze dagen en er zijn vast nog genoeg andere gerechten te proeven. Heb je geen leuke kleding voor tijdens de Feestdagen? Trek een keer je ‘comfy’ huispak aan. File als je op vakantie gaat? Zet je favoriete playlist op en zing luidkeels mee.

Gezondheid

Groen staat voor gezondheid. Dat staat samen met liefde toch wel op nummer 1. Gezondheid lijkt soms vanzelfsprekend, maar we mogen het niet voor lief nemen. Denk niet alleen aan fysieke gezondheid, want onze mentale gezondheid is net zo belangrijk. Zorg daarom goed voor jezelf. En vraag eens wat vaker hoe het met de ander gaat. Ook belangrijk is natuurlijk een gezonde vereniging. Daar is BEP mee gezegend. Alhoewel, daar zorgen we met z’n allen gewoon voor. Financieel gezond door de vele sponsors die we waarderen en natuurlijk onze leden. Maar ook op het gebied van vrijwilligers, hulp en mooie initiatieven zijn we gezond. BEP is een levendige, gezonde vereniging waar ik super trots op ben.

Geluk

Groen staat tot slot voor geluk. Kijk maar naar het klavertje vier. Hopelijk hebben we ook vandaag geluk met de wedstrijden van BEP en slepen we de belangrijke punten binnen. Totaal afhankelijk van geluk zijn we niet, want we gaan het gewoon voor elkaar boksen met elkaar door onze energie en het korfbalspel. Het helpt in ieder geval wel mee om de Beuk groen opgefleurd te zien met vlaggetjes, spandoeken, trommels én Beppers met een groen hart. Laat jullie horen, lieve mensen!