Terugblik: programmaboekje BEP – Erasmus

Gisteren speelde de selectie van BEP een thuiswedstrijd in de Beuk. Onze voorzitter Loes was lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie. Hierdoor zijn we vergeten de programmaboekjes, die altijd prachtig door IMAGO Printing gedrukt worden, uit te delen. Geen zorgen! Lees de inhoud hier.

Druk, druk, druk. Mijn agenda is een eigen leven gaan leiden – Loesje

De quote van Loesje, oftewel de titel hierboven, is mij niet onbekend. Soms neemt de drukte het over. Niet per se in mijn agenda, maar in mijn hoofd. Onhandig zeker, maar ook niet zo heel erg, toch? Dat brengt mij op het thema van deze week: druk. Een woord dat je in onze maatschappij veel hoort. 

Verschillende betekenissen

Laatst dacht ik aan woorden die een andere betekenis hebben afhankelijk in welke context je deze plaatst. Een voorbeeld is het woord is druk. Je kan het druk hebben, zoals een overvolle agenda of veel dingen die je binnen een bepaalde periode moet doen. Bij zenuwen voor het behalen van een bepaalde prestatie ervaar je druk. De spanning giert dan door je lijf. Als je het druk hebt, betekent het niet altijd dat je druk ervaart. Toch gaat het ook vaak samen. Heb jij ook zo’n woord?

Druk voor sportprestaties 

Druk ervaart iedereen anders en sommigen helemaal niet. Ook gaat men anders om met een bepaalde druk of spanning. De één wordt scherper, fanatieker en beter in wat hij of zij doet, waarbij de ander juist onder de zenuwen bezwijkt. Je ziet het regelmatig bij topsporters, zoals bij tennis. Gelukkig draag je de last van druk bij korfbal samen. Niet alleen de acht basisspelers, maar ook de reservebank, coaches en natuurlijk het publiek. Voordeeltje van teamsport!

Het einde van het zaalseizoen komt in zicht. BEP 1 is goed op weg naar het kampioenschap, maar mag geen steekjes laten vallen. Elk punt is belangrijk, zodat ze niet tot de laatste wedstrijd moeten strijden voor de eerste plek. Want zulke allesbeslissende wedstrijden brengen een ander level van druk met zich mee. BEP 2 kijkt juist de andere kant op. Ze moeten voor elke overwinning vechten om in de overgangsklasse te blijven. Strijdlust leveren en in elkaar geloven, daar zijn ze maar druk mee! 

Druk met vrijwilligerstaken

Wie het verenigingsleven een beetje kent weet dat alles op vrijwilligers draait. Er zijn veel beppers die zich met liefde inzetten voor hun ‘cluppie’. Toch wordt er vaak uit dezelfde vijver gevist (ja, goed spreekwoord hoor…) en komt er veel bij dezelfde mensen te liggen. En ja: dan wordt het soms wel wat… druk. We zijn daarom altijd blij met helpende handjes, zoals op 17 februari. Ben jij een beetje handig, steek dan de handen uit mouwen in ons clubhuis en ga aan de slag.

Druk op de tribune 

Drukte is soms fijn, maar ook wel eens niet. Een lange rij bij de kassa? Daar staat niemand op te wachten. Een drukke bus? Ook die slaan we liever over. Sta je op een feestje, dan wil je juist graag dat er veel mensen zijn. Ga je nog gezellig naar de kantine na de wedstrijd, dan hopen we ook op drukte. Ditzelfde geldt voor volle tribunes met enthousiaste korfballiefhebbers.

Zo druk als je je maakt 

Ik heb de laatste tijd geleerd dat je zo druk bent als je je maakt. Geloof me, die gedachtegang komt niet van nature. Dat heb ik geleerd van mensen om me heen die zich nooit druk maken. Ik heb er een goede balans in gevonden, want een beetje druk is niet verkeerd. 

Mijn advies: probeer niet overal beren op de weg te zien en neem het leven niet te serieus. Laat het op je afkomen en doe gewoon je best. Dan komt het wel goed. En zo niet, dan niet. Gebruik de mensen om je heen. Deel de last, zodat niet alle druk op jouw schouders leunt. En tot slot: bewaak je grenzen. Iets harder rennen voor een ander is prima, soms heel goed zelfs. Maar laat je eigen plannen en gezondheid er niet aan onderdoor gaan. 

Ik sluit af, want ik ben druk bezig met het voorbereiden van een heerlijke vakantie waar ik weg ben van de gezellige drukte.

Balsponsor

Balsponsor van dit weekend waren de ereleden van onze vereniging. Ereleden zijn een bron van inspiratie voor anderen en vormen een waardevolle aanwinst voor onze club. Hun toewijding en bijdragen hebben een blijvende impact. Ereleden, bedankt voor jullie inzet!

Ploeg van de week

Ploeg van de week was de D1: Sien, Jente, Kijlie, Siem, Tijn, Joep, Abel, Xavi. De D1 wordt gecoacht door Eugenie en Patrick.

Sponsor van de week

Sponsor van de week was Verf & Wonen. Verf & Wonen is dé specialist in woninginrichting, gevestigd in Purmerend. Verf & Wonen is uw specialist op het gebied van verf, behang, gordijnen, vloeren en raamdecoratie. Dankzij hun jarenlange ervaring weten wij precies welke producten u nodig heeft om de klus te laten slagen.