APOLLO F1 – BEP F1

Vroeg verzamelen om naar Heerhugowaard te gaan voor de wedstrijd tegen Apollo F1. Gwen was er niet bij, die was op trainingskamp dus daar verwachten we veel van de komende wedstrijden. Nicole reed voorop, die had alleen onthouden dat het ver weg was en dat de plaatsnaam met de H begon dus die reed richting Harlingen, of als we haar d’r gang hadden laten gaan waren we waarschijnlijk in Hamburg geëindigd.

Ondertussen hadden de heren op de achterbank de grootste praatjes, de een ging wel duizend keer scoren, de volgende oneindig vaak en de volgende zelfs twee keer oneindig vaak. Ondanks de toeristische route was iedereen ruim op tijd aanwezig om aan de wedstrijd te beginnen. De kleine Mick verdient een speciale vermelding want als je je broer en zijn ploeg komt aanmoedigen in een Valentino Rossi outfit dan is dat natuurlijk geweldig en dat motiveert enorm. (Al had hij Apollo aangemoedigd dat is die outfit nog steeds geweldig).

Het eerste kwart werd gespeeld door Koen, Joep, Tijn en Noortje. Het was al snel duidelijk dat de ploegen ongeveer even sterk waren, de spelers van Apollo waren alleen iets groter. Beide ploegen verdedigden goed, Tijn kreeg een strafworp die er helaas niet in ging. In dit kwart werd er niet gescoord. Het tweede kwart speelden Siem, Zoë, Joep en Noortje. Dit kwart begon met een onderschepping van Joep die sowieso de ballen goed wist te vangen. Noortje maakte vervolgens snel heel mooi de 0-1. Zoë wist ook veel ballen af te pakken en die kan heel ver gooien waardoor er toch kansen kwamen. Apollo deed er echter een schepje bovenop en maakte de 1-1 en vlak daarna de 2-1. Ook de 3-1 viel nog in dit kwart dus de rust kwam als geroepen.

Na de rust speelden Siem, Tijn, Koen en Zoë. Die van Apollo waren toch wel erg groot maar onze kanjers bleven strijden. Siem kreeg keihard een bal in zijn gezicht maar zonder een traan te laten speelde hij gewoon verder. Daaruit bleek het verschil met Apollo wel want vlak daarna kreeg een van hun spelers ook een bal in het gezicht en dat bleek niet zo’n taaie als Siem. BEP kwam goed uit de rust en Tijn maakte prachtig de 3-2 van afstand. Vervolgens floot de scheidsrechter zoals Nicole navigeert en hij keurde de 4- 2 goed terwijl daar toch een een voet van Apollo bij gebruikt was. Maar BEP gaf niet op en Siem maakte knap de 4-3 en Tijn zelfs de 4-4.

Het spannende laatste kwart werd door Tijn, Koen, Joep en Noortje gespeeld. Apollo maakte de 5-4 waarna Tijn de stand weer gelijk trok. Vervolgens maakte Apollo er 3 achter elkaar 8-5, dat kwam BEP niet meer te boven. Koen maakte nog de 8-6 en dat was ook de eindstand.

De strafworpen werd 2-1 voor Apollo, maar omdat BEP ze onderhands nam en Joep op die manier prachtig scoorde telt die voor drie, dus eigenlijk hebben we de strafworpen gewonnen. Het gaat steeds beter, het overspelen, de ballen vangen, heel knap dat jullie dat allemaal al zo goed kunnen. Soms was het verdedigen nog even lastig, die bal roept gewoon naar je en dan kan het zomaar gebeuren dat je de tegenstander even uit het oog verliest.

Volgende week een hele moeilijke wedstrijd tegen Groen-Geel en dan begint het zaalseizoen waarin de tegenstanders hopelijk ongeveer even groot zijn.

Bert Muis