VERSLAG BEP 1 & 2

VERSLAG BEP 1 & 2

BEP gaat de zaal in als #1 EN #2 van het veld. 20 oktober: Speelronde 7 stond dit weekend op de planning voor onze selectie. Doordeweekswerd er op trainen door Thimo wederom gesproken over bananenvoeten en daarnaast was het goede nieuws dat alle heren weer fit waren. Echter is nu Sanita geblesseerden is het weer wachten tot zij fit is. De warmte van afgelopen weekend was hetland uit en het was in de avond op trainen best koud aan het worden, maar overdag prima korfbalweer.

Zaterdag was dat net zo en daarom waren er weer genoeg supporters, Beppers, ouders en liefhebbers naar de Flevostraat gekomen voor een mooie korfbaldag. Een aantal jeugdploegenis uitgespeeld op het veld en wacht tot het zaalseizoen gaat starten. De A1 mochtal vroeg aan de bak, waarna ook Bep 3 en Bep B1 in actie kwamen. Alleen wist geenvan hen te winnen en zo was het aan de selectie op de punten in Purmerend te houden.

Voor Bep 2 kwam subtopper KVS op bezoek. De winnaar van vandaag behoud de aansluiting met koploper TOP en achtervolger Dalto. Spijker, Verena, Max, Iris en Isabel zatenop de bank en in de basis begonnen Jeffrey, Kai, Tamara en Jessie in de verdedigingen Milan, Aris, Tessa en Isa in de aanval. Milan startte met de 1-0 en daaropvolgend was het Kai een aantal keer die de korf wist te vinden. Met een boomlange heer bleef hij verstandig genoeg veel weg bij de korf en had zijn vizier op scherp staan. Verdedigend stond het als een huis, want de ballen werden snel veroverd en alleen kansen op grote afstand werden weggeven. De ervaren spelers van de ploeg uit Scheveningenhadden hier geen antwoord op en zagen een 6-3 achterstand veranderen ineen 8-5 achterstand met rust. Na de rust werd er prima doorgespeeld en met een ruime voorsprong kregen ook een aantal bankspelers nog speelminuten. Invallers Verena,Max en Spijker scoorde ook allemaal. Spijker werd daarbij gebruikt als ware pinchhitteren scoorde meteen bij zijn eerste schot. Daarnaast was het Jeffrey die het briljante schotpercentage haalde van 50% door maar liefst 7 doelpunten te maken met dus maar 14 pogingen. Het werd uiteindelijk 21-13 voor Bep 2 en daarmee blijft de koploper, ondanks het feit dat zij ook wonnen, in zicht.

Bep 1 trad aan tegen Futura 1, die in het begin van dit seizoen nog verrassend tweede stond na 5 wedstrijden. Na het verlies van vorige week was het voor Futura de laatste kans om bovenin mee te doen, er moest dan wel gewonnen worden. Echter bleek al snel dat dit hem niet ging worden, want onze schutters Mark en Robert hadden beide hun vizier op scherp staan en tekende voor 17 doelpunten. Met het grote lengteoverwicht dat wij hadden konden we heel veel herhalen in de aanval en was het voor Futura meestal zo datzij na één schot in de aanval de bal kwijt waren. De wedstrijd kabbelde voort en de winst was ruim voor de thuisploeg en daarmee is de 1ste plaats nog steeds in handen.

27 oktober: De soort van Derby staat op het programma, BEP – KVA. Voor Bep 2 een wedstrijd die gewonnen moet worden gezien de stand. Enige factor die daar roet in het eten voor kon gooien was de regen die na enkele minuten naar beneden viel. Voor een minuut of 15 spoelde het werkelijks alsof we in een tropische storm zaten. Toen de donkere wolken waren opgetrokken stonden we al met 12-8 voor en had Isa er al 4 gemaakten stond bij Spijker de teller op 3 doelpunten. Er werd als collectief gespeelden

KVA kon dankzij hard werken en voor iedere bal gaan in het spoor blijven. Door een korte kans onder de korf af te ronden zorgde Jessie voor de 13-8 voorsprong in de rust.

Na de rust werd dit gaatje alleen maar verder uitgebouwd en werd er hier en daar nog flink gewisseld. Sanita zette de gevaarlijk scorende dame van KVA buitenspel en zo werd de kans op een overwinning voor KVA teniet gedaan. Milan, Aris, Kai en Tamara deden ook een duit in het zakje en zo liepen we uit naar 20-13. De laatste twee treffers waren voor KVA en zo werd er wederom gewonnen door Bep 2, ditmaal met 20-15. Op naar de zaal met deze jonge ploeg waar heel veel potentie in zit!

Voor Bep 1 konden we stellen dat dit een heuse kraker was. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de poule en dat op een belangrijke fase in de competitie. Beide ploegen kunnen haast niet meer degraderen, maar wie gaat er strijden om het kampioenschap na de zaal?

Lynn moest deze wedstrijd helaas missen, want zij is enkelblessuregeval nummer 6 van dit seizoen…. Het weer was wederom perfect, de buien waren uit beeld en het was lekker fris.De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang vanuit onze zijde en KVA schoot uit de startblokken. Kleine individuele foutjes of onoplettendheden werden direct afgestraft en zo keken we al snel tegen een 4-1 en 6-2 achterstand aan. Tot aan de rust bleven we wel knokken en via onder andere Lonneke bleef de achterstand beperkt en zochten we met een 7-13 de kleedkamers op.

In de rust werd er door maar liefst 3 mensen raak gegooid met de tennisbal en zo waren er vier winnaars! Drie van hen winnen een leuke prijs en de vereniging bouwt aan haar budget voor het jubileumjaar!

Na de rust gingen wij op jacht naar de aansluitingstreffers, maar hoe we het ook probeerde,de eerste 10 minuten wilde er geen bal in. Verdedigend stond het als een huis en ook KVA wist geen doelpunt te maken, maar de tijd tikte weg in hun voordeel. Uiteindelijk kwamen daar dan toch de doelpunten en van 7-13 gingen we naar 9-13, 10-14, 14-16 en ineens leek alles weer mogelijk. Met twee doelpunten in de laatste 5 minuten kwamen we zelfs op gelijke hoogte en leek het dan toch goed te komen. Mark in

de onze aanval kreeg de bal er alleen nèt niet in en aan de andere kant schoot de ervaren Dennis de Jong zijn KVA naar de overwinning. Geknokt om terug te komen in de wedstrijd,maar helaas staan wij toch met lege handen. Dat betekent dat er in onze poulenu maar liefst drie ploegen bovenaan staan, gevolgd door titelfavoriet Meervogels optwee punten. Dat beloofd nog een heel spannend 2de deel van het veldseizoen te worden!

Dat betekent dat voor Bep 1 & 2 nu ook het zaalseizoen gaat beginnen en voor beide geldt dat dit een klasse lager is. Waar op het veld de doelstelling handhaven was en dat bovenverwachting gaat tot op heden is de doelstelling in de zaal wel anders.Eigenlijk hopen we beide toch wel in de top 3 van de poule te eindigen en als ik heel eerlijk ben….. dan willen en moeten we maar één ding willen, promoveren naar de klasse waar wij zeker thuis horen! We gaan er een leuk zaalseizoen van maken en daar bent u hopelijk alle 7 thuiswedstrijden bij!

Groetjes Robert, namens Bep 1 & 2