BEP A1-DVO/ACCOUNTOR A2

Aanval: Tim, Luke, Ines, Puck Verdediging: Jesper, Beau, Quinty, Eline De laatste wedstrijd van het veld zou zich gaan afspelen op een wat droevig veld. Het weer zat op deze zaterdagochtend zeker niet mee en na een groot aantal wedstrijden geen punten te behalen konden we dit er ook nog wel bij hebben. Desalniettemin gingen we allemaal gedreven de bespreking in. Hier wezen Mark en Camiel ons erop dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn waar wij kans hadden op een zeer nodige overwinning.

We beginnen de wedstrijd explosief en door een aantal mooie doelpunten van Tim en Beau weten we al snel op voorsprong te komen. DVO A2 blijft echter niet achter en schiet rustig mee. Iedereen in het veld is gevaarlijk en er worden door goede doorbraken strafworpen veroorzaakt die, voor de verandering, allemaal raak gaan. Aan de andere kant heeft DVO moeite met de strafworpen en gooit er een aantal mis, maar weten door kleine fouten van BEP toch wel bij te blijven waardoor we met een stand van 9 – 9 de rust ingaan.

Hier peppen de coaches ons nog even goed op en leggen de nadruk op de felheid rond op de korf. Deze peptalk blijkt succesvol te zijn aangezien BEP in de tweede helft op een comfortabele voorsprong komt. DVO blijft daarentegen vechten, brengt wat wissels in en weet zichzelf tot een achterstand van twee doelpunten te krijgen. Op een belangrijk moment in de wedstrijd weet Puck op handige wijze een strafworp te forceren. Deze strafworp wordt natuurlijk door Luke benut en hoewel het spel erg spannend blijft, weet de A2 van DVO niet dichterbij dan twee punten te komen.

Het fluitsignaal van de scheidsrechster luidt en daarmee weet BEP na een droogte van 4 weken toch weer punten te pakken, met een zakelijke uitslag van 16-14. Een hele lekkere laatste wedstrijd op het veld om zo met een goed gevoel de zaal in te gaan. Hier beginnen wij opnieuw op gelijke voet met iedereen, ditmaal zonder een half team door blessures. Ik heb er vertrouwen in dat wij de hogere teams, ik noem bijvoorbeeld een KZ die ongetwijfeld nog een trauma hebben van vorig jaar zaal, het knap lastig kunnen maken. Voorlopig daarentegen een week welverdiende rust. Groetjes Beau.