Een vreugdedansje waard; BEP pakt in slotfase tegen OVVO de eerste punten in de hoofdklasse (NHD)

BEP kwam op het verzengend hete kunstgras pas na rust op stoom. De eerste punten in de hoofdklasse zijn binnen. En dat was wel even een vreugdedansje waard bij BEP dat in de bloedstollende slotfase tegen OVVO toch de volle buit wist te bemachtigen.

,,Heerlijk de eerste punten zijn binnen’’, zei BEP-topscorer Kai Hoogenhoud met een verhit hoofd na afloop van het duel met OVVO, terwijl het zweet van zijn voorhoofd gutste. Zijn ploeg boog de stand in de slotfase van een bloedstollend duel van een achterstand om naar een 18-14 zege.

Trainer René Arnoldus deed met een pet op en met rode wangen een vreugde dansje op het veld van BEP nadat het eindsignaal had geklonken. Op een verzengend heet kunstgrasveld schaarden de spelers eerder die middag samen in voorbereiding op het duel met OVVO. De koperen ploert knetterde op tegels en kunstgras. Ondanks de hitte was er behoorlijk wat animo. Op het terras voor de kantine van BEP zaten de toeschouwers op een kluitje onder grote parasols. De rest van de aanhang van BEP zocht een plekje in de reepjes schaduw van de kantine. De onfortuinlijke toeschouwers zonder schaduwplaats lieten hun creativiteit de vrije loop. Ze creëerden hun eigen schaduwplekje door het opsteken van paraplu’s. Een grappig gezicht op een mooie nazomerdag.

Foto Erik Rietman (NHD) - Tessa Waterhout en Daan Landman - KV BEP - Ovvo

Arnoldus zwaait voor het eerst in zijn eentje de scepter over de hoofdmacht van BEP. Vorig seizoen deed hij dit samen met Tim Jansen. ,,Ik zie mijn ploeg graag een dynamisch spelletje spelen in hoog tempo. Tijdens deze wedstrijd heb ik tactisch gewisseld, want we hebben een heel brede bank, waaruit ik kan putten. Dat is echt een luxe. Tijdens de eerste helft lukte het gewoon niet qua scoren, maar door wat tactische wissels in de tweede helft ging het ineens lopen, kwam het vertrouwen in de ploeg en ging liep alles ineens wel. Het rendement ging zichtbaar omhoog.’’

Wissels

BEP liep tot ver in de tweede helft achter de feiten aan. Door wissels van Arnoldus – met name om lengte in de ploeg te brengen, waardoor de rebound werd verstevigd en de schutters daardoor meer kansen kregen – kwam de hoofdmacht uit Purmerend halverwege de tweede helft eindelijk langszij. En BEP pakte vrijwel gelijk een voorsprong. OVVO maakte hierna een ontredderde indruk en kwam er niet meer aan te pas. De ploeg uit Maarssen dacht de punten al in zijn zak te hebben, maar kwam van een koude kermis thuis.

Met name topscorer Hoogenhoud profiteerde van de wissel (Aris de Heer voor Max Waterhout). De Heer nam de rebound voor zijn rekening waardoor Hoogenhoud zich op zijn schot kon richten en daar meer vertrouwen in kreeg. Met maar liefst zeven treffers drukte hij zijn stempel op de wedstrijd. Hoogenhoud: ,,Ik schoot tijdens de eerste helft geen deuk in een pakje boter. Het ging gewoon niet. Misschien ook wel door de hitte. Wij willen als ploeg graag een hoog tempo spelen. OVVO speelt het liefst wat trager. Misschien hadden we daardoor wat meer last van de hitte dan de tegenstander. Feit was gewoon dat ons rendement in de eerste fase veel te laag lag. In de tweede helft door de wissels viel alles op zijn plaats. Het is fijn dat we zo’n brede bank hebben waardoor we continu kunnen kijken wat nodig is en dat we dat dan ook kunnen doorvoeren.’’

Foto Erik Rietman (NHD) - Kai Hoogenhoud en Lynn Hendriks- KV BEP - Ovvo

Daan Landman maakte zijn debuut bij de hoofdmacht van BEP. Landman speelde vorige seizoen bij KIOS, een ploeg waar Arnoldus hoofdtrainer is geweest. Met hem is er naast schotkracht ook een stevige rebounder aan de ploeg toegevoegd.

Sinds de nieuwe indeling speelt BEP in de hoofdklasse in een kleine poule met drie andere ploegen. Arnoldus: We spelen een najaars- en voorjaarscompetitie. We komen uit tegen OVVO, Rohda en SDO. Ik verwacht dit seizoen in ieder geval een hele goede kans op handhaving in de hoofdklasse. Promoveren moet je eigenlijk niet willen, want dan ga je direct naar de ereklasse. Dat kan ook een hele ervaring zijn, dat wel. We gaan het zien. Het eerste doel is handhaving op het veld. Die kleinere poules betekent wel dat er wat meer tijd is voor voorbereiding op de zaal. En dat is ook belangrijk want in de zaal zetten we alles op alles om te promoveren naar de overgangsklasse.’’

BEP – OVVO: 18-14

Scores BEP: K. Hoogenhoud (7), D. Landman (3), T. Waterhout (3), De Vries (3), L. Hoogenhoud, M.Waterhout.

(Bron NHD: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230910_49166434)

Auteur: Manon Kentie

Fotograaf: Erik Rietman