De rommelige 2 weken van de selectie

In het vorige clubblad stond geen verslag van de selectie. Deze hebben jullie nog tegoed; vandaar dat ik nu even de afgelopen 2 weken van de selectie samenvat!

Eerste nederlaag van het zaalseizoen

Het waren 2 rommelige weken. Na de succesvolle thuiswedstrijden van BEP 1 en BEP 2 wordt er 12 februari een uit wedstrijd gespeeld. Tim heeft aan de wedstrijd tegen TOP helaas een enkelblessure overgehouden en kon dus niet in actie komen. De wedstrijden van de selectie waren niet gekoppeld, waardoor BEP 2 zou afreizen richting Bennekom tegen DVO en BEP 1 richting Nieuw-Vennep tegen KIOS. Na overleg met het wedstrijdsecretariaat van BEP en DVO kon de wedstrijd van het tweede verplaatst worden. Hierdoor zou BEP 1 gewoon reserves mee kunnen nemen en hoefde BEP 2 niet spelers in te leveren. Deze wedstrijd moest helaas wel worden ingehaald op woensdagavond 16 februari. Maar goed, wie wilt er nu niet op woensdagavond naar Bennekom? Na 2x hard getraind te hebben en de tegenstander geanalyseerd te hebben, vertrok de gehele selectie op zaterdag 12 februari naar KIOS om daar de punten te gaan halen.

KIOS was een ploeg wat niet heel erg bekend was bij de spelers en de trainers. Er waren weinig beelden te vinden en het leek een erg wisselvallige ploeg. Nu was het aan BEP 1 de taak om gewoon het eigen spel te spelen en door te gaan met de inzet van de week er voor tegen Spirit. Tim Jansen begon met de volgende opstelling: Aanval: Pieter, Beau, Bodyn en Lotte. Verdediging: Aris, Kai, Tessa en Lonneke. Thalia en het tweede zaten op de bank. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden. Er was weinig rebound en er werd niet door iedereen scherp afgerond. Kai moest helaas na 12 minuten de wedstrijd verlaten door een blessure. Thimo verving hem. Verder werden in de eerste helft verschillende heren van vak gewisseld zodat er meer rebound zou zijn. Er kon dan meer herhaald worden en hopelijk zouden de kansen dan gaan vallen. KIOS was scherp in de afronding waardoor BEP niet kon bijblijven en het met rust 15-11 stond. Nog geen man overboord, want in de tweede helft kon nog veel goed gemaakt worden. Helaas gebeurde dit niet en werd het verschil zelfs 7 punten (21-14). Er moest wat gebeuren en er werden nog meer wissels toegepast. Het was belangrijk om het verschil zo klein mogelijk te maken, vanwege het onderlinge resultaat. Dit is tot een zekere hoogte gelukt. Er moest natuurlijk gewonnen worden maar met het spel van die zaterdag zat het er niet in. Er is genoeg werk aan de winkel om KIOS thuis te pakken en de punten dan wel over te houden aan de wedstrijd. Het verschil werd uiteindelijk 2 punten en de eindstand was 25-23.

Doordeweekse wedstrijd tegen DVO

Door de verschillende blessures en pijntjes binnen de selectie werd er met voorzorg getraind. Het tweede mocht woensdag 16 februari en zaterdag 19 februari een wedstrijd spelen en dinsdag en donderdag werd er getraind. Om half 9 mocht BEP 2 aantreden tegen DVO 3. Een ploeg waar ook niet veel over bekend was. Er waren amper beelden, dus we moesten uitgaan van onze eigen kracht. Tegen TOP werd er veel gescoord en goed verdedigd. Dat moest deze avond ook gebeuren. Jeroen Boddeke startte met de volgende opstelling: Aanval: Thimo, Max, Isa en Daniek. Verdediging: Luke, Jordy, Verena en Sanita. DVO zat er vanaf het begin bot op. Er werd veel druk gegeven, waardoor er veel plaatsfouten werden gemaakt en slechte aanvallen werden gespeeld. Verdedigend hadden wij veel rebound over, waardoor DVO ook korte aanvallen kon draaien. Verder was het een wedstrijd met weinig doelpunten. Veel te weinig. BEP 2 kreeg veel kansen, maar het schot was alles behalve perfect. Er waren veel schoten te kort waardoor deze moeilijk af te vangen waren en de beleving miste in het veld. Vlak voor de rust werden Luke en Max van vak gewisseld om een frisse wind door de aanval en verdediging te laten gaan. Met rust stond het 9-7. In het begin van de tweede helft kon DVO snel 2 keer scoren, waardoor het verschil opeens 4 was (11-7). Aangezien bij ons het schot erg slecht was, was het voor ons moeilijk om bij te blijven. De aanvallen werden beter, maar de afronding was onder de maat. In tegenstelling tot DVO werd er bij ons niet gevochten voor elke bal, waardoor wij niet langszij konden komen. Beau, Lynn en Lotte kwamen er nog in voor meer aanvallende kracht maar ook dit heeft niet geholpen. De eindstand was uiteindelijk 16-13. Een wedstrijd die snel vergeten moest worden want zaterdag stond een nieuwe tegenstander KCC 3 al voor de deur. Om 10 uur konden wij, zonder punten, weer terug naar Purmerend, met veel regen en wind. Gelukkig was iedereen zonder kleerscheuren weer thuis aangekomen.

Een mooie strijd voor de punten tegen KCC

Donderdag werd er door de selectie weer fanatiek getraind om het tweede voor te bereiden op KCC 3. Van deze ploeg was ook niet veel bekend. Zij hadden tegen TOP en DVO gewonnen, dus het was sowieso een goede tegenstander. Er mocht weer gespeeld worden om 20.30 ’s avonds en gelukkig was het regenachtige weer net zo depressief als afgelopen woensdag. Luke was er dit weekend niet en aangezien Tim nog steeds geblesseerd is, speelde Beau mee in het 2e. De voorbereiding was wat rommelig aangezien Jeroen niet wist hoe hij een autoband moest verwisselen en wanneer je langs de snelweg komt te staan met een lekke band, dit toch wel handig is… Gelukkig kon Tim Jansen de bespreking overnemen en was Jeroen uiteindelijk op tijd voor de wedstrijd (dankjewel Ruud Boddeke). Hij kon de ploeg met een doorweekte spijkerbroek nog oppeppen, zodat iedereen scherp aan de wedstrijd kon beginnen. De opstelling was als volgt: Aanval: Jordy, Beau, Verena en Sanita. Verdediging: Thimo, Max, Isa en Lynn. De start van de wedstrijd was wat stroef en er stond snel een 3-0 achterstand op het scorebord. De heren van KCC gingen veel zakken, waardoor afketsende ballen vaak voor balverlies zorgde aan onze kant. Gelukkig hebben wij hele lange dames en bewegelijke heren die er voor zorgden dat dit uiteindelijk ook ons voordeel werd. Na 10 minuten stond het 5-5 en lieten wij toch weer een gaatje vallen van 3. Deze fases moeten er bij ons uitgehaald worden. Gelukkig kon er over veel verschillende schijven gescoord worden waardoor wij de rust konden ingaan met een gelijke stand (11-11). Deze wedstrijd werd er gestreden voor elke bal en er was veel meer beleving dan woensdag. In de rust werd ook benadrukt dat wij nog enthousiaster konden zijn bij een doelpunt waardoor het een leuke wedstrijd was om te kijken. In de tweede helft leek het de goede kant op te gaan voor het 2e. Met een tussenstand van 15-19 was er inmiddels een gat van 4 gemaakt. Jordy moest helaas het veld verlaten vanwege een pijnlijke rugblessure. Gelukkig kon Aris hem vervangen en maakte het voor de tegenstander toch geen verschil tegen wie hij stond. KCC gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer terug tot 19-19 en kwamen zij zelfs weer voor met 21-20. Verena en Isa konden beide met een korte kans onder de korf gelukkig de achterstand weer ombuigen in een voorsprong. Deze voorsprong werd gelukkig niet meer uit handen gegeven en hebben wij gestreden tot het einde om de wedstrijd af te sluiten met een 23-25 eindstand. Er was veel publiek meegereisd waar wij allemaal heel erg dankbaar voor waren! Zij hebben ons zeker geholpen om door te zetten en de beleving te brengen in de wedstrijd.

Een weekje rust

Na deze rumoerige 2 weken is er een weekje rust voor de selectie. Ik denk dat iedereen hier wel een beetje aan toe was, zeker vanwege de vele blessures nog binnen de selectie. Hopelijk kunnen na de vakantie Robert, Jessie, Tim, Kai en Jordy weer aansluiten zonder pijn, zodat wij weer compleet zijn! Na het weekje vakantie staat voor BEP 1 de derde competitiewedstrijd op het programma tegen Swift(A) 1 op 5 maart. Een belangrijke pot waar zeker gewonnen moet worden! De selectie hoopt dat er dan weer veel publiek aanwezig zal zijn en ook al die wedstrijden erna wanneer er weer thuis wordt gespeeld in de Beuk. Nu wordt er even genoten van het weekje rust zodat daarna weer hard gestreden kan worden! Nogmaals, bedankt voor al het publiek en alle reserves die tijdens wedstrijden of trainingen hebben meegedaan, zodat wij altijd compleet konden aantreden! Tot over 2 weken 😊

Groetjes, Sanita