BEP 1 – TELSTAR 1

We kunnen wel stellen dat het een bijzondere week is geweest. Tim werd maar liefst 42.000 keer bekeken op het internet, ik moest sinds heel lang geleden naar school en Thimo keerde actief terug op het trainingsveld. Er waren ook dingen als vanouds, want Aris verloor met 10-1 van Mark met tienen voor trainen en op dinsdag gaf Lotte een masterclass >50% schieten weg waar wij langs het veld van genoten hebben.

Vrijdagavond val ik na een lange werkdag thuis in slaap op de bank en de volgende ochtend is er geen tijd om uit te slapen, want om 10.30 fluit ik in bij de wedstrijd van onze D1. Zo zie ik onze jeugd, inclusief mijn eigen neefje, nog eens van dichtbij spelen in een heuse kraker. Het is vanaf het begin tot aan het laatste fluitsignaal spannend en uiteindelijk moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Daarna staat de C3 te popelen om te mogen starten alleen ontbrak de scheids, dus mocht ik nog even door met de fluit in de hand. De C3 speelde een leuke wedstrijd waarin veel doelpunten werden gemaakt, onder andere door de goed schietende Wim, Fabian en publiekslieveling Sam. Uiteindelijk wonnen ze dan ook terecht met 12-7.

Tijd voor een echte pauze is er niet, want de B1 is inmiddels aanwezig en daarvoor moeten Jeffrey en ik de app ingevuld hebben, tactiek besproken, bespreking gedaan hebben en de tegenstander nog even bekijken op zwakke en sterke punten. Over sterke punten gesproken, 16-4 voor in de rust tegen je directe tegenstander in de Hoofdklasse verdiend een groot compliment voor de ploeg. Uiteindelijk was de tweede helft iets minder, maar er werd met ruime winst afgesloten en daarmee is hand-aving in de Hoofdklasse zo goed als zeker. Mijn lijf was nu al vermoeid, last van mijn keel maar vooral zware en vermoeide benen. Even op de massagetafel en Inge masseert de boel even los en dat was ook echt nodig.

Na de topwedstrijd van de B1 waren het de A1 en Bep 3 die dure punten lieten liggen met het oog op handhaven en toen was het tijd voor de selectie om aan te treden tegen Telstar.

Bij Bep 2 was het Inge Stam op de bank als invalcoach en het doel was duidelijk, de negende over-winning op een rij boeken om vervolgens de volgende thuiswedstrijd op 9 maart(!!!) kampioen te worden. Telstar 2 liet niet over zich heenlopen en bood weerstand. Het spel lag veel stil door, in de ogen van de scheidsrechter, gemaakte overtredingen en zo ging het tempo uit de wedstrijd. Geen moment kwam Bep 2 in de problemen en dat lag toch vooral aan Richard Spijker want hij schoot niet met scherp maar hij schoot loepzuiver. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat hij maar liefst 14x had gescoord en daar had hij maar 28 schoten voor nodig. Een schotpercentage van 50% is echt bizar en zo werd daar de rest van de avond nog vaak over gesproken. Bep 2 won overigens met ruime cijfers, 32-23, en Inge was dan ook tevreden.

Bep 1 had Tessa weer terug in de basis, want zij was weer hersteld van haar enkelblessure. Thimo voor de zekerheid nog even op de reservebank en zo kon Milan wederom genieten van zijn basisplaats. Genieten deden de kleinste Beppers ook, want oplopen met de spelers van Bep 1 is spannend maar ook zeker leuk. Trotse papa’s en mama’s op de tribune net als de andere supporters waaronder ook veel jeugd van de C, B en A en daar geniet ik dan weer van! Mijn oploopmaatje Koen zwaaide erop los, vond zijn ouders op de tribune en was daarna met een smile van oor tot oor klaar om aan te moedigen vanaf de kant. Zo opwindend als het oplopen was zo oersaai was de eerste helft.

Telstar koos ervoor om volle bak achter te verdedigen en dat is vragen om een nederlaag, want heel even kwamen ze op 0-2, maar nadat wij na een stroeve start op gang kwamen stond het al snel 8-2. Het geslagen gat was tekenend voor het krachtsverschil, maar de 10-6 ruststand zei ook genoeg. We besloten in de rust meer energie in de wedstrijd te brengen door onder andere te gaan schieten zonder rebound en uit de loop ballen te gaan vangen. Dit moest het voor het publiek in ieder geval leuker maken om naar te kijken en dat was ook het geval. Milan speelde een sterke pot en was behalve zeer sterk in de rebound ook zuiver in de afronding rondom de korf en zo pikte hij ook zijn 6 doelpunten mee.

Aan de andere kant was het Thimo die zijn invalbeurt en daarna terugkeer na lange tijd bekroonde met een doelpunt. Spannend werd het niet meer en er werd door een prima fluitende scheidsrechter afgesloten met een 27-18 als eindstand. Als de uitslagen binnenkomen blijkt dat KOAG wederom heeft verloren en daarmee wordt kampioen worden voor hen steeds lastiger. Wij moeten blijven wachten op een misstap van Trigon.

Supporters, fans, familie en alle anderen, bedankt voor jullie aanwezigheid en tot 9 maart bij het kampioensavondje van Bep 2! Groetjes Bep 1 en 2.