ZKV B2 – BEP B2

Vorige week de allereerste competitie wedstrijd voor de B2. Een zeer mooie 7-21 winst op Apollo B2. Deze week moest er naar Zaandam gereden worden om tegen tegenstander ZKV aan te treden. Heerlijk weer en heel wat supporters dus de wedstrijd kon beginnen. Er moest nog wel even gewacht worden op de filmploeg en scheidsrechter maar toen ook dit helemaal gereed was kon er in gevloten worden. Geen idee wat Anabela als ontbijt gehad heeft, of wat coach Camiel met haar heeft afgesproken, maar binnen een aantal minuten liet ze de vakken wisselen, 2-0. Ook Marit pakte haar kans onder de korf en maakte er 3-0 van. Vanaf de middenlijn zag Pascal, Britt diep gaan en met een strakke bal kon er 4-0 van gemaakt worden. Tom schoot hoog en ook deze bal gleed lekker door de korf. Na het schot van Anoek moest er even gewacht worden op de VAR want ging dit schot nou door de korf? Gelukkig lieten de beelden zien dat dit echt een doelpunt was en kon er 0-6 op het scorebord gezet worden.

Was er dan ook nog een tegenstander? Ja, deze was er maar ondanks dat ZKV het probeerde en de aanwijzingen van hun coach goed opvolgde was BEP B2 oppermachtig. ZKV kwam niet vaak aan echt aanvallen toe. Er werd wel door een afstandsschot gescoord, 1-6. Pascal schoot vlak daarna de 1-7 in, De scheidsrechter zag een polletje gras over het hoofd en maakte op de middenlijn een mooie koprol. Gelukkig geen blessure en kon hij er hartelijk om lachen (en wij ook…).

Timo maakte de 1-8 en ZKV kon hun tweede doelpunt bijschrijven. Jente en Pascal zorgde ervoor dat er gerust kon worden met 2-10. Na de rust ging de B2 net zo gedreven van start als ervoor. Al snel was de korf weer gevonden door Timo. Helaas verstapte Marit zich daarna waardoor ze door haar enkel ging. Zonder reserve langs de lijn moest de B2 even door met 7 spelers. Vervelend voor beide teams maar vooral voor Marit die zichtbaar pijn had. Timo kon de 2-12 op zijn naam schrijven en ook ZKV kon de korf weer vinden. De 7 spelers van BEP bleven hun best doen maar het lukte niet meer zo goed als voor rust.

Gelukkig kon Marit weer verder spelen. Via een doelpunt van ZKV en van Tom, Anabela en een dame van ZKV kon de scheidsrechter bij een 5-14 stand, affluiten.

Weer 2 punten mee naar Purmerend! Totaal zijn er nu 35 doelpunten gescoord, nog 65 erbij! Volgende week, op “prime-time” weer tegen ZKV.