BEP F1 – FURORE F1

Na de hoogstaande verslagen van de eerste drie wedstrijden valt het niet mee om deze te evenaren of daarbij in de buurt te komen, maar we gaan het toch proberen. De weersvoorspelling gaf aan dat het droog zou zijn, dat bleek niet te kloppen want het kwam met bakken naar beneden vlak voor de wedstrijd. Ciske had daar de minste moeite mee, bij hem thuis regende het binnen namelijk nog veel harder de nacht ervoor.

De coach begon in de kleedkamer met een peptalk voor het hele team, uit gelijk spelen, dan moet er thuis natuurlijk gewonnen worden. Het eerste kwart begon met aanvoerder Koen, Ciske, Jente en Gwen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werd goed verdedigd. Gwen wist meerdere ballen te onderscheppen, Ciske en Jente probeerden de ballen van Furore goed af te vangen. Uiteindelijk wist Koen met een lange bal Jente te vinden die mooi raak schoot, 1-0 wat ook de eindstand van dit kwart was.

Het tweede kwart kwam BEP echt op stoom met Koen, Abel, Jente en Eva. Eerst maakte Furore nog de 1-1 maar toen ging het los. Direct na die gelijkmaker scoorde Koen de 2- 1. Ook de 3-1 en de 4-1 werden door Koen gemaakt na goed samenspel van BEP. Jente en Eva onderschepten meerdere ballen en Koen en Abel probeerden met lange passes teamgenoten vrij te zetten. Furore had inmiddels een extra speler en maakte de 4-2 waarna Jente direct antwoordde met de 5-2. Koen wist Abel te bereiken met een lange bal vanaf de eigen korf en Abel maakte die prima af, 6-2. Eva wist vervolgens Koen vrij te spelen en die maakte de 7-2 waarna de rust en limonade volgde.

In het derde kwart speelden Abel, Gwen, Eva en Ciske. Furore had natuurlijk een extra speler en BEP kreeg het moeilijk. Furore scoorde de 7-3 waarna Gwen met enkele sierlijke pirouettes de tegenstander probeerde af te leiden. Alle vier gaven ze alles maar het blijft lastig tegen een extra speler. Furore wist er nog 3 te maken waarmee het 7-6 stond. In het vierde kwart moest het dan gaan gebeuren met Jente, Koen, Ciske en Eva. Furore had er echter zin in en ging tot het gaatje. Soms wel wat te ver, verdedigen met een hand op de bal of arm mag ook bij de F-jes niet maar werd helaas de hele wedstrijd toegelaten. Het werd gelijk 7-7. Eva werd vervangen door Gwen waarna Furore er nog 3 maakte waarmee de eindstand op 7-10 kwam.

Heel jammer dat er niet gewonnen is, maar het gaat wel steeds beter en jullie hebben allemaal je uiterste best gedaan. Met name in het tweede kwart werd er super overgespeeld, wie hem dan uiteindelijk scoort maakt niet uit. Jullie hebben er plezier in wat het belangrijkste is. Als het verdedigen en het afvangen nog wat beter gaat en iedereen gewoon met één hand bovenhands gaat overgooien dan gaan jullie de volgende wedstrijd vast weer winnen. Gewoon lekker blijven trainen en goed luisteren naar de coach, dan komt het helemaal goed.