Lastige korfbalweek BEP 1&2

Een nieuw seizoen brengt nieuwe tegenstanders en dat zorgt soms voor onverwachtse resultaten en onbekende tegenstanders. Zo ontmoet BEP 2 door de promovering veel betere tegenstanders dan vorig jaar. Dit leidt tot duels tegen gelijkwaardige tegenstanders, waarbij het niet meer vanzelfsprekend en soms zelfs een opgave zal zijn om de winst binnen te halen. Dit was vorige week ook het geval. Hoewel er van RWA makkelijk gewonnen moest worden, was het in eerste instantie een lastige korfbalwedstrijd. Er werd vooral tegen onszelf gespeeld door fouten. Wel was er een goede bank met reserves (Jordy, Lotte en Jeffrey) die werd ingezet, waardoor het spel wat soepeler ging lopen. Gelukkig kon BEP 2 samen toch nog de winst binnen halen door een goede, sterke slotfase.

Voor BEP 1 was het een ander verhaal. Zij wisten na één hele goede eerste helft de wedstrijd vrijwel meteen al te beslissen. Dit leidde wel tot een ietwat lakse tweede helft, waar meer gescoord en iets beter verdedigd kon worden. Voor het eerste was het echter belangrijk: de eerste punten waren binnen.

Doelpuntrijke wedstrijd bij BEP 2, maar niet genoeg.

Een nieuwe zaterdag betekende weer nieuwe kansen. Voor BEP 2 stond een lastige pot tegen TOP/Solar Compleet op de planning. Al om een uur of 11 reisde de selectie af naar Sassenheim om daar de strijd aan te gaan tegen een ervaren ploeg. Door veel blessures bij de dames startte Lotte in de basis en speelden twee dames bij BEP 1. We openden de wedstrijd met twee doelpunten van Spijker, die net was teruggekeerd van een blessure. Er werden in het begin helaas ook veel overtredingen gemaakt aan onze kant, waardoor TOP goed in de wedstrijd kon komen. Wij zaten er in het begin nog niet helemaal in en miste scherpte in de verdediging. Scorend loopt het eigenlijk nooit stroef bij BEP 2 en de doelpunten vallen altijd wel. Robert, Richard en Isabel waren goed voor de eerste doelpunten. Ook Kai en Lynn pakten hun doelpuntjes mee.

BEP 2 kreeg echter keer op keer direct een antwoord van TOP, die het ook lekker op z’n heupen had. Vooral bij de korf werd er door ze gescoord. Dit zorgde voor een 14-13 tussenstand. Alles kon dus nog gebeuren.

In de tweede helft gingen de aanvallen beter, kregen we meer kansen en werd er scherper verdedigd. Toch kregen we nog wat korte kansen onder de korf tegen. Isa, Aris, Beau en Tessa kwamen erin om het team te versterken. BEP kwam dichterbij, maar wist helaas er niet overheen te gaan bij de 18-18 tussenstand. Uiteindelijk kon TOP meerdere keren achter elkaar scoren, wat weer leidde tot 4 punten verschil. Het werd nog een lastige opgave om de winst binnen te slepen, maar toch bleven er mooie doelpunten gemaakt worden aan de kant van BEP. In de eindfase liet Kai nog meerdere keren van zich horen met 4 doelpunten in de laatste tien minuten. De eindstand was 32-27 en dus lieten we helaas de punten in Sassenheim.

Lotte heeft goed ingevallen en verder was het geen slechte wedstrijd. Toch is het voor volgende week belangrijk in eerste instantie de overtredingen eruit te halen, zodat de tegenstander niet te makkelijk in de wedstrijd komt. Het was een doelpuntrijke wedstrijd met mooie aanvallen en daarop moet gebouwd worden.

Zwaarbevochten strijd voor BEP 1

Na de wedstrijd van het tweede reisde een deel van de selectie direct door naar Voorthuizen en een deel nog voor een paar uurtjes naar huis. Om 19.40 uur stond het duel tegen Spirit op het programma. Er waren echter bij de club uit Voorthuizen veel wedstrijden uitgelopen, waardoor onze wedstrijd een stuk later begon. Spirit was een tegenstander die BEP makkelijk moest kunnen hebben. Na de beelden gezien te hebben, leek het niet de lastigste strijd die er strijden viel voor dit seizoen. Ik denk dat deze instelling onbewust ervoor gezorgd heeft dat we niet scherp aan de wedstrijd begonnen. De Putter-dames, Jessie en Isa, vervingen Bodyn en Lonneke. Beide dames konden helaas niet meedoen aan de wedstrijd in verband met blessures. Verdedigend lieten we in de beginfase de kaas van ons brood eten en aanvallend maakten we plaatsfouten. Toch werd er vanaf minuut 1 bij beide kanten gescoord. Isa, die haar tweede wedstrijd in BEP 1 speelde, opende de wedstrijd met een afstandsschot. Ook Max begon weer scherp aan de wedstrijd met twee doelpunten achter elkaar. Spirit wist echter meerdere keren achter elkaar te scoren, wat leidde tot een achterstand.

Aanvallend waren er regelmatig plaatsfouten en kwam er soms moeilijk een aangeef voor de schutters. Dit was wel een probleem, omdat men ook moeite had met het dichthouden van de verdediging. Er werden een aantal doorbraken door Spirit gemaakt, waar meerdere doelpunten uit kwamen. Mark en Max bleven gelukkig meermaals scoren, waardoor het telkens gelijk opliep. De kansen werden eenzijdig door de twee heren gecreëerd en dat bracht wat druk met zich mee. We keken telkens tegen één punt achterstand aan en moesten het verdedigend dus beter dichthouden. Pieter werd gewisseld voor Kai. De doelpunten vielen wel, maar niet zo eenvoudig als in de vorige wedstrijd. Toch kregen we door fouten van de tegenstander wat vrije ballen en strafworpen mee, die we afmaakten. Aan het einde van de eerste helft scoorden Kai, Mark en Tessa nog wat balletjes en de tussenstand werd 13-12. Het liep gelijk op en hoewel wij de sterkere ploeg waren, kwam dit de eerste helft helemaal niet naar voren.

Na de rust begonnen we scherper, feller en met meer vertrouwen aan de tweede helft. Lynn was er kort voor de rust ingekomen voor Jessie. Het bleef gelijk op gaan, omdat een aantal heren van Spirit bleven doorscoren. Robert kwam erin voor Kai en werd direct gevaarlijk. Samen zorgden de heren in dit vak door de goede ondersteuning van de dames voor diverse doelpunten. Thimo stond goed te rebounden en had ook verdedigend veel ballen onder de korf. Spirit creëerde veel eenschots aanvallen door de rol van Thimo. Hierdoor kreeg de aanval van BEP iets meer rust om voor doelpunten te zorgen. In het andere vak scoorden Mark belangrijke doelpunten, waaronder veel strafworpen. Door de sterke rebound van Isa en Thimo kon hier ook meermaals worden herhaald.

Pieter werd weer ingezet voor de rebound, waardoor Robert wat belangrijke doelpunten op zijn naam kon zetten. De aanval kon meerdere keren herhalen. Pas in de eindfase kwamen wij op een kleine voorsprong te staan. We hebben door vechtlust, strijd en samenwerken de winst weten binnen te halen. De wedstrijd is netjes uitgespeeld en eindigde in een 19-23.

Ook minder goede wedstrijden moeten gewonnen worden en gelukkig konden we twee punten meenemen naar Purmerend. Volgende week geldt ook voor BEP 1: een scherpe start is belangrijk. Maar voor nu moeten we positief naar volgende week kijken en met volle moed beginnen aan nieuwe kansen. Reserves en invallers bij BEP 2 en BEP 1: bedankt dat we weer op jullie hebben kunnen rekenen. We zijn jullie dankbaar.

Groetjes, Bodyn